309 locuri libere în liceele din judeţ - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – În Caraş-Severin au rămas disponibile 309 locuri pentru învăţământul liceal, la care se adaugă locurile rămase libere în învăţământul vocaţional, profesional şi dual!

La sfârşitul săptămânii trecute, Ministerul Educaţiei a publicat rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor de clasa a VIII-a. În judeţul Caraş-Severin, pentru anul şcolar 2021-2022, au fost admişi în învăţământul liceal 1039 de elevi, ceea ce reprezintă un procentaj de 77,88% din 1334 de candidaţi. Diferența este reprezentată de numărul de elevi rămași nerepartizați, întrucât nu au completat suficiente opțiuni.

La filiera teoretică, 729 de locuri au fost ocupate din 806 disponibile (90,44%) iar la cea tehnologică (profilurile tehnic, servicii, resurse naturale şi protecția mediului) au fost ocupate 310 din 528 disponibile (58,71%). Locuri libere au rămas şi în liceele cu filiere vocaţionale (profilurile teologic, sportiv, artistic şi pedagogic), fiind ocupate 136 de locuri din 182 disponibile (74,42%). 269 de elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional și dual pe cele 391 de locuri disponibile, din care 26 de elevi s-au înscris la învăţământul profesional special. În total, au rămas disponibile pentru etapa a doua, 158 de locuri (148 de locuri la învăţământul profesional şi dual şi 10 la învăţământul profesional special).

Conform calendarului admiterii, în perioada 25-28 iulie, candidații repartizați în prima etapă vor depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. Elevii care nu au putut fi admiși în prima etapă vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie-5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termenul stabilit de minister și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic. Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați în a doua etapă se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. În intervalul 9-11 august, comisia județeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

JCS-Nicoleta Moraru