Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Angajat la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, polițistul a fost prins în flagrant pe când primea bani de la liderul clanului lugojean Căldăraș ca să-l ajute să iasă din țară ilegal, după ce acesta urma să ispășească o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru o tentativă de omor!

Polițistul de frontieră a fost reținut joi noaptea, după ce făcuse schimb de tură cu un coleg și venise la Lugoj să-l preia pe liderul clanului lugojean, însă mașina în care erau cei doi a fost blocată-n trafic de polițiștii de la DGA, asupra caransebeșeanului fiind găsiți 1.500 euro.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin au  dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Z.M.D.,  pentru săvârșirea infracţiunilor de trafic de influenţă. În fapt, s-a reținut că Z.M.D, poliţist de frontieră, în data de 21.10.2021 a acceptat promisiunea de 2500 de euro de la martorul denunţător C.C., pentru a-l ajuta pe acesta să treacă ilegal în Ungaria, prin PTF Cenad, lăsând să se creadă că are influenţă asupra altor colegi din PTF Cenad, poliţistul de frontieră promiţând că îi va determina pe aceşti colegi să îndeplinească un act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv să-i faciliteze martorului denunţător ieşirea ilegală din ţară. Ulterior, poliţistul de frontieră Z.M.D. a primit suma de 1500 de euro de la martorul denunţător C.C., pentru scopul mai sus arătat. În acest sens, poliţistul de frontieră a fost prins în flagrant cu suma de 1500 de euro, pe care a primit-o de la martorul denunţător C.C. De menţionat că martorul denunţător avea aplicată măsura preventivă a controlului judiciar, având interdicţia de a părăsi teritoriul României”, spun procurorii cărășeni.

Potrivit acestora, polițistul de frontieră din Caransebeș nu era la prima „colaborare” cu liderul clanului Căldăraș, în urmă cu doi ani acesta fiind scos ilegal din țară prin vama Cenad tot de agentul de poliție și tot contra unor sume de bani.

„În data de 05.05.2019, martorul denunţător C.C. s-a deplasat la domiciliul poliţistului de frontieră Z.M.D., unde acesta a acceptat să îl ajute să părăsească ilegal teritoriul României, întrucât martorul urma să execute, în străinătate, o pedeapsă privativă de libertate, fiind emis pe numele acestuia un mandat european de arestare. În data de 06.05.2019, poliţistul de frontieră Z.M.D. i-a pretins martorului denunţător C.C. suma de 5000 de euro pentru a-l scoate din ţară fără controlul ce urma să fie făcut în PTF Cenad. După ce a primit suma de 2500 de euro, poliţistul de frontieră Z.M.D. l-a urcat pe martorul denunţător C.C.  în autoturismul său şi l-a condus până în localitatea Mako, în Ungaria, fără ca cei doi să fie verificaţi la PTF Cenad. Agentul de poliţie de frontieră  Zgăvârdia Mihai Daniel  are atribuţii de constatare şi de sancţionare a contravenţiilor și l-a lăsat să creadă pe martor că are influenţă asupra colegilor săi, pentru ca aceştia să nu-l verifice pe martor în vamă. Având în vedere gravitatea faptei și a probelor administrate, procurorul de caz a înaintat la Tribunalul Caraş-Severin, în data de 22.10.2021, referatul cu propunere de arestare preventivă a inculpatului  Z.M.D., pentru o perioadă de 30 de zile. Precizăm că urmărirea penală este o fază obligatorie a procesului penal care nu înfrânge principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Magistrații cărășeni au decis arestarea pe 30 de zile a polițistului de frontieră, decizie contestată deja de acesta.

JCS-R.M.