Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Luni, 6 martie, trei conducători auto, toți din Reșița, au fost depistați de polițiști în timp ce conduceau autovehicule deși erau sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive!

În primul caz, în jurul orei 16.19, autoturismul condus de un reșițean de 26 de ani a fost tras pe dreapta pe strada Făgărașului din reședința județului, „iar la testarea cu aparatul Drugtest a rezultat în cazul acestuia valoare pozitivă pentru 3 substanțe psihoactive. De asemenea, bărbatul a fost testat cu privire la consumul de alcool, aparatul etilotest indicând o valoare de 0.68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea prezenței substanțelor și a alcoolului în sânge!“, transmite IPJ CS.

Seara, la ora 20.45, alt tânăr, tot reșițean, de 22 de ani, a fost surprins la volanul unui autoturism, în zona Triaj din municipiu. În cazul său, aparatul Drugtest a indicat un rezultat pozitiv pentru THC. Și acesta a fost condus la spital pentru prelevarea de mostre biologice.

Iar la ora 21.09, tot în Triaj, polițiștii rutieri au oprit pentru control autoturismul condus de alt tânăr reșițean de 25 de ani care, la testarea Drugtest, a rezultat că a consumat substanțe psihoactive, aparatul indicând rezultat pozitiv pentru THC. Conform procedurii, și acesta a fost condus la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice.

„În toate cele 3 cazuri, polițiștii au întocmit dosare penale și continuă cercetările. Vă reamintim că legea pedepsește infracțiunea de conducere pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Conduceți responsabil!“, este sfatul oamenilor legii.

JCS-A.M.