Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Lucrezi toată ziua de pe laptop? Căldura se simte mult mai intens pentru că de multe ori calculatorul tău portabil frige dacă îl atingi? Crezi că este momentul să scapi de el și să-ți cumperi un produs nou? Nu ești singurul care se întâlnește cu această situație.

Din contră, fie că muncesc pe laptop, fie că stau și se joacă sau că privesc filme sau seriale, un număr inimaginabil de ore pe zi, majoritatea oamenilor se întâlnesc cu situații similare. Mai mult, nu înțeleg de ce laptopul lor începe dintr-odată să scoată aceleași sunete precum cele ale unei aeronave spațiale gata de decolare. Dacă și tu ai ajuns în acest punct, ai nevoie de un cooler pentru laptop.

Iată, așadar, 3 motive pentru care să-ți cumperi un cooler pentru laptop în ultima lună de vară:

  1. Ca să nu-ți distrugi laptopul.

Contrar așteptărilor, un laptop se poate strica foarte ușor. Rețeta ideală pentru o astfel de „pățanie” este să-l ții în priză toată ziua, să îl închizi doar din clapetă, în loc să-l închizi din sistem și să ai cât mai multe taburi și programe deschise, care să ruleze în același timp.

Cel mai probabil, ești familiar cu acest scenariu, pentru că l-ai trăit măcar o dată și tu. Există, însă, anumiți utilizatori pentru care acest scenariu se repetă zi de zi. Poți să-ți imaginezi, așadar, că durata de viață a dispozitivului electronic are foarte multe de suferit din această cauză. De la un punct încolo, laptopul nu mai funcționează în parametrii săi normali, se încălzește mai repede, se mișcă mai încet, programele se blochează.

Ai putea crede că acest lucru apare mai ales la dispozitivele electronice mai bătrâne, care au trecut deja prin tot soiul de experiențe cu tine. Așa că momentan nu îți faci probleme. Însă lucrurile nu stau întotdeauna chiar așa. Bineînțeles, vârsta unui laptop este foarte importantă în modul în care acesta funcționează. Însă, dacă este vorba de un dispozitiv cumpărat de mai puțin timp, dar de care nu a avut nimeni grijă, cele două aparate se vor dovedi similare în ceea ce privește modul lor de funcționare.

Așadar, este cazul să investești în viitorul laptopului tău. Iar un cooler chiar nu costă mult.

  1. Un cooler pentru laptop o să-ți trebuiască și pe timp de iarnă, și pe timp de vară.

Pe lângă faptul că trebuie să te ferești de căldură și de temperatura ridicată, pare că gradele din cameră cresc în loc să scadă. Și asta pentru că laptopul tău pare că vrea să-ți facă în ciudă și să-ți transmită un mesaj: este timpul pentru o pauză.

Însă pauzele nu se iau atunci când laptopul tău nu mai poate să ducă, iar căldura pe care acesta o emite ar putea fi foarte ușor redusă prin simpla achiziționare a unui cooler, un dispozitiv menit să răcească componentele care tind să se supraîncălzească.

Da, s-ar putea ca pe timp de iarnă acel val de căldură produs de dispozitivul tău de muncă să te bucure, mai ales dacă nu ai centrală proprie și căldura pare că întârzie să vină. Însă, într-un final, lucrurile nu stau chiar așa. Pentru că laptopul tău s-ar putea să se încălzească atât de tare încât să nu mai funcționeze deloc. Așa că mai bine previi o astfel de situație și te bucuri de un dispozitiv care să te ajute să-ți faci treaba eficient.

  1. Un cooler pentru laptop este silențios.

Nu doar că nu produce zgomot, dar mai ții minte sunetul despre care vorbeam mai sus? Da, cel care te face să te gândești, mai în glumă, mai în serios, dacă laptopul tău are de gând să-și ia zborul pe fereastră. Până și acel sunet o să dispară. Așa că o să ai parte de toată liniștea de care ai nevoie ca să fii cât se poate de productiv. Chiar și atunci când te joci. Bine, s-ar putea să mai auzi sunetele de la tastatura de gaming sau câte un click nervos, dar cu astea te-ai obișnuit deja, nu?