3 milioane de euro pentru dotări IT în şcoli - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Atât a câştigat Primăria Reşiţa ca finanţare europeană pentru un proiect menit să doteze mediul şcolar cu tablete, laptopuri şi alte echipamente IT! 

Primarul Ioan Popa are încă o veste bună pentru învăţământul reşiţean. Asta după toate modernizările şi renovările făcute sau în derulare şi construcţia de noi grădiniţe. „Primăria Municipiului a câștigat încă un proiect cu finanțare din fonduri europene, spune edilul. Acesta are ca obiectiv îmbunătățirea infrastructurii TIC în domeniul e-educație și are o valoare totală de 15.160.722,68 de lei (3.137.696,65 de euro)“.

Acest proiect promite achiziționarea de echipamente IT pentru toate cadrele didactice și elevii din municipiu. Astfel, vor fi cumpărate 7255 de tablete de uz scolar pentru elevi, 534 de laptopuri pentru cadrele didactice, 534 de camere web pentru conferinţe, 534 de tablete grafice cadre didactice, o sută de tablete interactive şi 299 de table inteligente pentru clasele de cursuri.

„Acest proiect, împreună cu restul finanțărilor obținute, dar și facilitățile oferite de municipalitate pentru elevi transformă Reșița într-un un etalon al investițiilor dedicate sistemului de învățământ local“, a încheiat Nelu Popa.

JCS-A.M.