Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Vorbim despre recepționarea mijloacelor de transport cu 8+1 locuri, cărora li se vor adăuga alte 15, cu o capacitate de 16+1 locuri!

Implementat de către Consiliul Județean Caraș-Severin în parteneriat cu 39 de primării din județ, proiectul „Microbuze electrice pentru elevii județului Caraș-Severin“ are o valoare totală de 35.900.719,36 lei, din care valoarea asistenței financiare nerambursabile din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este de 30.168.671,73 lei, fără TVA. Proiectul a fost aprobat spre finanțare în iulie 2023, contractul de achiziție fiind semnat, în august 2024, de președintele de atunci al Consiliului Județean, Romeo Dunca.

Consiliul Județean Caraș-Severin a recepționat acum toate cele 28 microbuze electrice, cu o capacitate de 8+1 locuri. Acestea urmează să fie predate către primăriile comunelor: Armeniș, Bănia, Bozovici, Brebu, Buchin, Bucoșnița, Carașova, Ciclova Romană, Dalboșeț, Doclin, Dognecea, Ezeriș, Fârliug, Forotic, Grădinari, Iablanița, Lăpușnicu Mare, Lupac, Ramna, Rusca Montană, Sacu, Sasca Montană, Slatina Timiș, Târnova, Teregova, Turnu Ruieni, Vrani și Zorlențu Mare.

Inițiativa mai include achiziția altor 15 microbuze electrice, cu o capacitate de 16+1 locuri, livrarea acestora fiind programată în următoarele luni, după cum informează administrația județeană.

„Având în vedere profilul geografic al județului nostru, una dintre marile provocări pentru elevi o reprezentată transportul către școală, spune Silviu Hurduzeu, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin. Din fericire, a fost dusă la bun sfârșit o primă etapă a proiectului. Mă bucură în mod deosebit acest proiect pentru că știu că avem două probleme reale cu școala în zonele rurale: 1. rezultate destul de slabe la Evaluarea Națională și Bacalaureat; 2. abandon școlar timpuriu. Dacă vrem ca județul Caraș-Severin să progreseze, copiii trebuie să meargă la școală, să pună mâna pe carte, să devină oameni de nădejde. Educația este instrumentul prin care putem schimba în bine lumea. În concluzie, am sentimentul că lucrurile încep să se miște în direcția dorită. Important este să arătăm că se poate și că schimbarea pe care și-au dorit-o cărășenii chiar se produce.“

Șeful județului a ținut să amintească despre operaționalizarea programului „Lapte, corn și fructe“ și despre faptul că 43 de școli din județ sunt înscrise în programul „Masa sănătoasă.“

JCS-A.M.

1 Comentariu

  1. Educația este instrumentul prin care putem schimba în bine lumea. Fraza asta suna ciudat in gura unui reprezentant al unui partid ce a contribuit din plin la distrugerea invatamantului de masa, dar si a invatamantului profesional prin deciziile luate de un ministru inconstient ce reprezenta PSD si lucra doar in favoarea fabricilor de diplome. Daca ar avea obraz primarii care primesc microbuzele ar trebui sa ceara iertare la Dunca pentru cum l-au lucrat la alegeri dar si sa doneze microbuzele pentru ca nu mai sunt copii de transportat.

Adaugă comentariu