Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – La ora 7, s-au deschis toate cele 365 de secţii de votare din judeţ, iar la urne sunt aşteptaţi 265.299 de alegători care au fost înscrişi pe listele permanente.

Azi, 24 noiembrie 2019 au loc alegerile prezidențiale, turul 2. Cei doi candidați rămași în cursa pentru președinția României sunt fostul premier Viorica Dăncilă și actualul președinte Klaus Iohannis. Votul va avea loc loc în aceleași secții de votare, pe baza acelorași liste de alegători din turul 1.

Procesul de votare a început la ora 7 și se desfăşoară până la ora 21:00, cu posibilitatea de prelungire până cel mai târziu la ora 23:59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21:00, dar și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.

Poliţiştii şi jandarmii se vor afla în stradă pentru a asigura măsuri de ordine şi siguranță publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, precum și pentru alte misiuni, inclusiv paza urnei speciale, în ziua desfășurării procesului electoral. Ministrul de Interne spunea că va constitui zone de siguranţă, astfel încât turismul electoral să fie redus sau chiar anihilat.

N.C.