Caraş-Severin, Romania

BĂILE HERCULANE – Două apeluri la 112 i-au alertat pe salvatorii montani târziu în noapte! În primul caz, părinții au semnalat că nu mai pot lua legătura cu fiul lor, plecat pe Via Transilvanica, iar în cel de-al doilea, mai mulți tineri s-au rătăcit în Munții Cernei!

Potrivit șefului Salvamont Caraș-Severin, Coco Galescu, un tânăr plecat cu bicicleta pe Via Transislvanica, pe un segment din Munții Cernei, nu a mai putut fi contactat de către părinții care se aflau în concediu tocmai în Cipru. Mai mult, GPS-ul de pe bicicletă arăta o poziție fixă, concluzia fiind că victima nu se mai putea mișca. Echipa Salvamont Băile Herculane a reușit să-l găsească pe turist în satul Ineleț. Acesta nu mai avea baterie la ebike și nici posibilitate de comunicare pe telefon, astfel că s-a hotărât sa înnopteze în sat.

De asemenea, tot noaptea trecută, 4 fete și 2 băieți s-au rătăcit în zona cătunului Țațu din Munții Cernei, o zonă dificilă din punct de vedere al accesului. Cei 6 au fost localizați prin GPS, după care au fost transportați în siguranță spre locul în care si-au lăsat mașinile.

JCS-R.M.

FOTO cu caracter ilustrativ