Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Weekend plin pentru salvatorii montani cărășeni, mai ales că în zonele montane vremea bună a adus sute de practicanți ai sporturilor de iarnă. Din păcate, unii dintre aceștia au avut nevoie de intervenția salvamontiștilor. Iar într-un caz chiar de cea a elicopterului SMURD de la Punctul de Operare Aero-Medicală Caransebeș!

„De vineri și până duminică, salvamontiștii cărăşeni au intervenit de 17 ori pe Muntele Mic și de trei ori pe Semenic. Unele accidente au fost grave, motiv pentru care a fost solicitată prezența ambulanţei și chiar a elicopterului SMURD, în cazul unui bărbat de 33 de ani, din Timișoara, care a suferit o fractură de platou tibial.”, a precizat Cornel Galescu, şeful Salvamont-Salvaspeo Caraş-Severin.

Salvamontiștii cărășeni sunt implicați și în alte activități în aceste zile. Unii dintre ei promovează cu succes județul Caraș-Severin la Târgul de Turism de la Romexpo, iar alții participă la o pregătire în Munții Bucegi, la Școala Națională Salvamont. În același timp, dar puțin mai aproape, pe aeroportul din Caransebeș, are loc de câteva zile premontarea refugiului Scheiu, care urmează să fie transportat și amplasat în Munții Țarcu, odată ce zăpada se va topi. Refugiul vine atât în sprijinul salvamontiștilor, cât și al turiștilor aflați în dificultate.

JCS-R.M.

FOTO: weSKI