2.747 de cărăşeni sunt în şomaj tehnic - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Premierul Orban a deschis Cutia Pandorei în clipa în care a decis să asigure un acces mai facil la indemnizaţiile de şomaj tehnic. Nu mai puţin de 471 de angajatori din Caraş-Severin au făcut deja cereri. În paralel, a sărit peste dublu cifra celor rămaşi fără serviciu…

Porţile înscrierilor pentru şomajul tehnic au fost deschise din 1 aprilie, pentru perioada din martie aflată sub stare de urgenţă. Iar de atunci, până marţi, 7 aprilie, la ora 16.00, în Caraş-Severin au fost înregistrate 471 de cereri de la angajatori, care au solicitat indemnizaţii de şomaj tehnic pentru un număr de 2.747 de persoane afectate.

„Aceste documente se află în faza de procesare în vederea efectuării plății în cel mai scurt timp posibil. Rugăm administratorii sau reprezentantii legali ai firmelor să fie atenți la completarea formularelor pentru a nu fi îngreunată activitatea de decontare a sumelor pentru indemnizațiile de șomaj tehnic. Îi rugăm să fie atenți în special la numărul de cont și la CNP-urile salariaților“, informează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă din Caraş-Severin. Documentele respective pot fi descărcate de pe platforma digitală aici.gov.ro.

În privinţa dosarelor clasice pentru acordarea indemnizaţiei de şomaj, „de la instituirea stării de urgență au fost depuse la AJOFM CS 302 dosare, cele mai multe fiind la Reşiţa – 99, Caransebeş – 73 şi Oţelu Roşu – 40. Numărul dosarelor de șomaj a crescut simțitor față de aceeași perioadă a anului trecut, când în luna martie 2019 au fost înregistrate doar 137 de dosare de șomaj“, informează AJOFM CS.

JCS-A.M.