Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Tabletele au fost distribuite în cadrul proiectului „Promisiune pentru Viitor“, iniţiat de Grupul CEZ România şi Organizaţia Salvaţi Copiii. Evenimentul s-a desfăşurat miercuri, 9 septembrie 2020, în curtea şcolii, device-urile fiind înmânate de către reprezentantul Grupului CEZ România, Ramona Nicola, specialist Relaţii Publice!

Ea a apreciat efortul comun al furnizorului de energie electrică şi al partenerului de proiect, Organizaţia Salvaţi Copiii – filiala Caraş-Severin, de a-şi ţine promisiunea prin care elevii să aibă acces la educaţia digitală“: „CEZ Vânzare, furnizorul de energie electrică şi-a ţinut promisiunea pe care şi-a asumat-o pe termen lung faţă de generaţia viitoare. Am reuşit, cu ajutorul clienţilor noştri, care au contribuit în mod activ, alegând produsul CEZ Vânzare, să dotăm copiii, acum, la început de an şcolar, cu aceste absolut necesare tablete. Ele sunt necesare pentru că, se pare, şcoala online a devenit sau trebuie să devină o normalitate în timpul pandemiei. Împreună cu Salvaţi Copiii am dotat copiii din această şcoală cu 19 tablete şi facem acest lucru pentru aproximativ 450 de copii în judeţele Timiş, Caraş-Severin, Argeş şi Dolj, Iaşi şi Constanţa. Subliniez că aceasta este doar una din iniţiativele pe care Grupul CEZ România le are în această direcţie, întrucât toate proiectele noastre tradiţionale sau noi au ca obiectiv dotarea copiilor pentru ca aceştia să fie pregătiţi în vederea digitalizării şcolii online. În cadrul proiectului, nu avem în vedere doar dotarea lor, ci şi pregătirea părinţilor şi a profesorilor pentru a utiliza această tehnologie şi aceste tablete“.

Este ultima unitate şcolară din Caraş-Severin unde au fost distribuite tablete elevilor vulnerabili, în total fiind distribuite 79, respectiv 18 la Mircea Eliade, 17 la Şc. Gim. 6 şi cele 19 la Şc. Gim. 2 din Reşiţa, plus încă 25 la Şc. Gim. Văliug.

Măriuţa Simionescu, preşedintele Salvaţi Copiii – filiala Caraş-Severin, a mulţumit grupului CEZ România că a inclus în proiect şi judeţul Caraş-Severin: „Firesc că gândul lor pentru tot ce înseamnă copii în România a trebuit să se oprească şi la cei din Caraş, fiindcă sunt alături de noi prin preluarea microcentralelor din jurul Reşiţei. S-au primit 79 de tablete pe care le-am distribuit, aceasta a fost ultima noastră întâlnire pe acest proiect, tabletele fiind dotate cu internet pentru doi ani. Nu putem decât să mulţumim pentru gestul pe care l-au făcut şi să sperăm că vom rămâne parteneri şi că ne vom regăsi şi cu alte proiecte, prin ceea ce înseamnă finanţare de către CEZ România“.

Adina Tâmpa, coordonator de proiecte şi programe în cadrul Şc. Gim. Nr. 2 Reşiţa a adus şi ea mulţumiri: „Ne bucurăm că avem parte de un astfel de eveniment în care grupul CEZ România şi Salvaţi Copiii ne-au făcut această bucurie de a aduce 19 tablete pentru copiii şcolii noastre. Cred că această educaţie digitalizată este una extraordinară în timpul pandemiei şi mulţumim pentru acest demers de întrajutorare. Noi ne-am luat toate măsurile de siguranţă pentru ca toţi copiii şcolii să aibe acces la educaţia online, de aceea şi copiii care au primit aceste tablete au această şansă. Din pulsul pe care l-am luat noi, toţi ceilalţi copii au acces la tablete, calculatoare, laptop, în funcţie de cum s-a organizat fiecare familie“.

Reprezentantul Salvaţi Copiii Caraş-Severin la Şc. Gim. 2, cadru didactic la această unitate de învăţământ, Ozana Drăgilă, a precizat: „Noi am fost aleşi pentru acest proiect, datorită faptului că noi am fost centrul organizaţiei Salvaţi Copiii, timp de doi ani, la rând. Sperăm să le fie cu folos copiilor aceste device-uri, dacă vom avea parte de scenariu galben şi nu numai, dacă tot trăim în epoca tehnologiei, s-o facem utilă“.

Copiii au mai primit şi câte o baterie şi un stick  de memorie, care să-i ajute în activităţile pe care le vor desfăşura pe parcursul noului an şcolar, însă pentru tabletele primite părinţii au semnat un contract pentru păstrarea lor, pentru a nu le deteriora. Întrucât patru dintre cei 19 elevi care au primit tablete, sunt în clasa a VIII-a, aceştia le vor preda la sfârşitul anului şcolar, pentru ca alţi patru elevi în ani terminali să beneficieze de aparate.

JCS-Alexandra Gorghiu