Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – După ce au încasat amenzile cuvenite, cei cu pricina au devenit, legal, pietoni pentru 3, respectiv 4 luni!

Cu pedala de accelerație nu e de glumă, mai ales că viteza continuă să rămână principala cauză de accidente cu victime în județ. Asta au avut în vedere oamenii legii când au aplicat, în weekend, nu mai puțin de 196 de sancțiuni contravenționale pentru viteză excesivă, dintr-un total de 564 sancțiuni rutiere.

„Ca măsură complementară, au fost reținute 31 de permise de conducere și au fost retrase 21 de certificate de înmatriculare. 17 conducători au fost înregistrați de aparatele radar în timp ce circulau cu autovehiculul, depășind limitele de viteză cu peste 50 km, respectiv peste 70 km/h. În toate cazurile au fost aplicate sancțiuni contravenționale și au fost reținute permisele de conducere pentru 3, respectiv 4 luni. Totodată, 51 de bicicliști și 31 de pietoni au fost depistați în timp ce încălcau prevederile legale, fiind sancționați contravențional. De asemenea, au fost constatate 12 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 5 privind conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.“, a transmis Poliția județului.

Cu titlu exemplificativ, oamenii legii au dat exemplul unui caransebeșean de 36 de ani, surprins la volan prin Reșița, sub influența psihoactivelor. Polițiștii rutieri de la Municipiu l-au tras pe dreapta sâmbătă, 17 februarie, la ora 18.20, pe Bulevardul A.I. Cuza din Reșița. „Acesta a fost testat cu aparatul din dotare, rezultând suspiciuni privind consumul de substanțe psihoactive. Bărbatul a fost condus la spital unde i-au fost prelevate mostre biologice, rezultatul analizelor toxicologice constituind probă în cadrul dosarului penal întocmit. De asemenea, la controlul autoturismului, în interior au fost găsite un recipient etanș din plastic conținând materie vegetală uscată de culoare verde-oliv și un aparat metalic, de mărunțit, tip grinder, cu urme de materie vegetală. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor. În acest caz a fost întocmit dosar penal, iar cercetările sunt continuate!“, mai precizează anchetatorii.

JCS-A.M.