Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Campania umanitară „Împreună pentru a alina suferința“, organizată de Asociaţia Generală a Românilor Uniți, Greco – Catolici Reșița în colaborare cu Parohia Română Unită, Greco-Catolică Doman nu s-a încheiat și va continua şi după Paşti.

Cei care au ajutat aceste familii susţin în mod constant persoanele defavorizate, bolnave sau singure, de aceea cu atât mai mult merită recunoştinţă şi respect cu cât celor încercaţi de soartă li s-a alinat suferinţa în această perioadă grea de luptă cu noul coronavirus. Au făcut-o şi acum, respectând normele de igienă şi protecţie, este vorba de Asociația Generală a Românilor Uniți, Greco – Catolici Reșița în colaborare cu Parohia Română Unită, Greco-Catolică Doman, care au inițiat şi au desfăşurat în perioada prepascală campania umanitară „Împreună pentru a alina suferința“.

Celor 15 familii nevoiaşe, ajutate de pe raza municipiului Reşiţa şi din împrejurimi, le-au fost aduse „la poartă“ pachete cu alimente proaspete şi alimente de bază, dulciuri, îmbrăcăminte şi încălțăminte. Fiecare pachet a conținut crenvurști, salam de vară, salam de vară extra, pateu, cârnați, kaiser, ulei, făină, zahăr, orez, mălai, paste, turtă dulce, ciocolată şi măşti. De asemenea, familiile cu mai mulți copii au primit și îmbrăcăminte, lenjerii de pat, perdele şi încălțăminte. „Familiile sprijinite în această campanie umanitară se confruntă periodic cu riscul excluderii si al marginalizării sociale, a spus preşedintele AGRU, Andrei Bogdan Mihele. De aceea, a fost important pentru întreaga echipă AGRU Reșița, ca odată cu sprijinirea materială a acestor familii să încercăm să căutăm soluții pentru problemele cu care se confruntă. Mulțumim tuturor pentru sprijinul material și spiritual oferit în aceste săptămâni de campanie“.

Membrii asociaţiei şi-au oferit, de asemenea, ajutorul pentru a-i sprijini pe cei singuri în perioada stării de urgenţă, nevoiţi să stea acasă. Ei i-au ajutat la cumpărături şi la plata utilităţilor, dar le-au asigurat şi transportul la medic sau au mers în locul lor la farmacii, pentru medicamente. Campania nu se opreşte odată cu sărbătorile pascale, ea va continua şi în perioada următoare, din dragoste pentru semenii aflaţi în nevoi.

Și Asociația “Acasă în Banat” a demarat campania „Dar din Dar”, prin care, din donații, vor fi susținute familiile defavorizate, care „nu au ce pune pe masă” în perioada sărbătorilor pascale, în timpul pandemiei de coronavirus. Astfel, 14 familii din Bucovăț, bătrâni singuri sau familii cu mulți copii, au primit pachete cu alimente neperisabile, legume și fructe, dar și produse de igienă. „Am primit foarte multe semnale că în zona rurală sunt foarte multe familii care au ajuns în situații extreme, fără venituri sau cu venituri mult reduse. De asemenea, sunt bătrâni care nu se mai descurcă în perioada asta și au ajuns la limita sărăciei. Așadar, am decis să intervenim, să dăm o mână de ajutor acestor familii”, ne-a spus Radu Trifan, președintele Asociației “Acasă în Banat”.

JCS-Alexandra Gorghiu