Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Până atunci angajaţii DSP sunt dispuşi să aştepte de la Guvern repararea nedreptăţii la care au fost supuşi. Fără a preciza ce se va întâmpla după 15 decembrie, în caz că nu li se vor soluţiona revendicările, angajaţii DSP-urilor din toată ţara şi-au desemnat câte un reprezentat care a citit, în faţa sediului, o scrisoare adresată guvernanţilor!

Mesajul cărăşenilor, citit de Cristian Cercelaru, statistician medical, face un scurt rezumat al stării de fapt: „La data de 14 noiembrie 2023, prin votul majorității colegilor dvs. deputați, reprezentând cele mai mari grupuri parlamentare, PSD, PNL și USR, s-a votat excluderea noastră din categoria salariaților din sistemul public de Sănătate care să beneficieze de o reașezare salarială. Culmea, tocmai noi, care asigurăm reforma în domeniul Sănătății publice, am fost omiși de la proiectul de modificare a Legii privind reforma Sănătății! În schimb, stabilirea salariilor functionarilor publici și a personalului contractual la nivelul aparatului central al Guvernului, colegii dvs. deputați au aprobat-o pentru colegii noștri din Casele de Asigurări de Sănătate, ca și cum doar în CAS-uri se implementează reforma în domeniul Sănătății, iar în DSP-uri nu!“

Rugămintea, adresată premierului Ciolacu şi miniştrilor Rafila, Bucura şi Boloş, este de a fi reparată această nedreptate şi discriminare, prin aprobarea unei OUG până în data de 15 decembrie 2023 în care să fie cuprinși toți salariații din DSP-uri.

JCS-Walter Fleck