13 a fost cu noroc pentru un proiect restant în comuna Forotic - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

FOROTIC – Este vorba de proiectul de reabilitare a căminului cultural din localitatea Comorâşte, pentru care primarul a primit, în sfârşit, documentaţia rectificată!

Între proiectele ratate sau restante ale comunei, cel de reabilitare a căminului cultural din Comorâşte este unul aparte. Asta din cauză că a fost din start greşit, atunci când a fost depus în urmă cu câţiva ani la Compania Naţională de Investiţii.

„Proiectul a fost depus la CNI greşit, explică edilul comunei, Alexandru Sporea, pentru că în proiect se regăsesc trei proiecte într-unul singur. În documente se vede clar că ele au fost preluate, cu semnătură şi ştampilă, conform cu originalul, pe care scrie «localitatea Teregova, localitatea Constanţa». Nu ştiu de unde a apărut Constanţa şi Teregova la Forotic, ce căutau în proiectul pentru căminul cultural din Comorâşte. I-am arătat proiectantului, am refăcut proiectul, însă la fel, documentele depuse pentru obţinerea autorizaţiei erau incomplete, aşa că, de asemenea, le-am dat la refăcut. De la CNI am primit rezoluţie pe actele care au fost depuse, dar partea de rezistenţă a proiectului lipsea în totalitate, aşa că am finalizat-o şi pe aceea. Căminul cultural nu se foloseşte de vreo 3 – 4 ani deci, clădirea arată sub orice critică, nu are tavan, nu are nimic, în loc de geamuri şi de uşi are o plasă de sârmă, ca aceea pătrată de Buzău“.

Fotografia postată pe contul de Facebook al primarului e elocventă, de altfel, lăcaşul cultural aflându-se într-o stare deplorabilă. Practic, în condiţiile în care documentaţia este corectă, trebuie depuse partea de rezistenţă şi autorizaţia de construire, sunt şanse ca CNI să dea banii pentru lucrare. „Proiectul a fost depus de vreo doi ani, mai spune primarul, doar că nu a fost finalizat. Dacă aduc documentele în timp util primim bani, dacă nu, vom fi scoşi de la finanţare. Eu sunt sigur că până la finalul anului voi primi un răspuns care să fie şi favorabil“.

Se pare că numărul 13 a fost cu noroc pentru tânărul primar, fiindcă săptămâna trecută, joi,13 mai, Alexandru Sporea a primit, în sfârşit, documentaţia rectificată pentru obţinerea autorizaţiei de construire a căminului cultural din Comorâşte. Aşa că, nu mai rămâne decât să obţină această autorizaţie, pentru ca proiectul să fie depus la CNI în vederea finanţării, însă de data aceasta un proiect corect întocmit.

JCS-Alexandra Gorghiu