Caraş-Severin, Romania

TICVANIU MARE – Primarul comunei, Ciprian Măceșanu, își dorește în primul rând ca localitatea să aibă canalizare. Valoarea proiectului este de 12 milioane de lei, iar stadiul este momentan doar la obținerea avizelor de urbanism!

„Sistemele de canalizare reprezintă o componentă esențială în asigurarea condițiilor igienice și sanitare ale locuitorilor.“, ne-a declarat edilul.

Reabilitarea Căminului Cultural din Ticvaniu Mare si reabilitarea moderată a clădirilor publice sunt alte obiective pe care edilul le are în vizor. „Acest proiect este necesar pentru a îmbunătăți serviciile publice prestate la nivelul unităților administrativ teritoriale. Finanțat din fonduri locale, valoarea proiectului este de 1,4 milioane de lei. Lucrările sunt în proporţie de 30 % finalizate.“, susține acesta.

Din moment ce tinerii educați și bine formați sunt adesea sursa de idei noi și inovații, primarul a investit în transformarea digitală și îmbunătățirea condițiilor de învățare-predare în școala gimnazială din localitate. „Finanţat din fonduri europene, valoarea proiectului este de 460 de mii de lei. Totul este finalizat și așteptăm rezultate pozitive din partea elevilor.“, a mai precizat Măceșanu.

JCS-Denis Dutca