12 lucruri incredibile pe care să încercați să le faceți cu gin (în afară de a-l bea!) - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Faptul că românii sunt mari fani ai ginului nu ar trebui să fie o surpriză. Până la urmă, e un ingredient important al unor cocktailuri excelente și chiar vă poate ajuta să atenuați simptomele alergiilor și ale artritei.

Pe lângă gustul său atât de bun, ginul este cât se poate de versatil. Iată lista noastră cu 12 lucruri incredibile pe care le puteți face cu băutura dvs. preferată.

1. Îndepărtați petele de vin roșu

Uitați de vinul alb – procentul mai mare de alcool din gin va elimina o pată de vin roșu mai rapid și mai eficient. Totuși, prevenția este mai bună decât vindecarea: dacă ați fi băut gin, în loc de vin roșu, aceste pete nu s-ar fi întâmplat niciodată.

2. Faceți dezodorizant pentru pantofi natural

Stropiți niște gin în încălțăminte, pentru a ucide bacteriile care cauzează mirosul neplăcut – sau cel puțin pentru a le oferi o mahmureală de zile mari.

3. Folosiți-l în plăcinte

Lichidele sunt esențiale pentru crustele de plăcintă, deoarece leagă aluatul împreună; cu toate acestea, ele pot prezenta provocări. Când se adaugă lichide în făină, două proteine din făină de grâu – gliadina și glutenina – formează gluten, care poate întări aluatul. Deci, cum legați grăsimea și făina împreună, dar evitați formarea de gluten? Trucul pare să fie utilizarea unei băuturi alcoolice tari, cum ar fi ginul – întrucât este doar 60% apă, acesta nu contribuie la formarea glutenului. Glutenul nu se poate forma în alcool. Alcoolul etilic din gin și alte băuturi alcoolice nu se atașează la fel ca apa. Din această cauză, nu hidratează proteinele și, prin urmare, nu ajută la formarea glutenului.

Vezi  ofertele Emag la gin

4. Spălați-vă ferestrele

Pentru ferestre fără urme, pulverizați gin și curățați-le cu o bucată de mătase. Dacă nu aveți mătase, folosiți în schimb o cârpă curată, fără scame.

5. Folosiți-l ca ingredient pentru murături

Așezați castraveții și feliile de lime într-un borcan. Acoperiți-le cu gin, suc de lămâie, zahăr și sare. Înșurubați bine capacul și agitați pentru a combina. Deschideți borcanul și adăugați apă tonică; castraveții ar trebui să fie complet scufundați. Țineți-l la frigider peste noapte și până la 2 zile pentru a permite castraveților să se mureze. Murăturile se pot păstra la frigider până la o lună.

6. Încălziți-l

Vă este frig? Încercați să savurați o cană de gin fierbinte. Acum 200 de ani, sute de londonezi veseli au făcut exact acest lucru în timp ce au urmărit un spectacol improvizat pe suprafața înghețată a Tamisei.

7. Folosiți-l ca aftershave

În loc să vă aplicați soluția după bărbierit obișnuită, un strop de gin va strânge pielea în timp ce curăță și dezinfectează orice tăieturi.

8. Odorizant DIY

Adăugați puțină apă, câteva picături de ulei esențial și un pahar de gin într-o sticlă de pulverizare pentru a face un cocktail potrivit pentru dezodorizare.

9. Atenuați durerea de artrită

Înmuierea stafidelor aurii în gin timp de o săptămână, apoi consumarea a 10 pe zi va ușura durerile artritice. Ienupărul conține compuși antiinflamatori, la fel ca stafidele aurii. Potrivit susținătorilor acestui remediu natural, consumul de stafide aurii care au fost înmuiate în gin, numite uneori și „stafide bete”, poate reduce simptomele precum durerea, rigiditatea și umflarea.

10. Curățați-vă bijuteriile

Înmuierea bijuteriilor în gin le va face să strălucească. Luați o periuță de dinți moale și un pahar de gin și lustruiți ușor aceste bijuterii până când strălucesc.

11. Descoperiți-vă noul desert preferat

După cină, încercați un Gin Fizz. Este practic un desert într-un pahar, cu bonus suplimentar de gin.

Adăugați gin și lămâie într-un shaker, amestecați-le bine și turnați-le într-un flaut de șampanie. Adăugați Prosecco și ornați cu coajă de lămâie. De-li-cios!

12. Folosiți-l ca remediu pentru mahmureală

Credeți sau nu, ginul amestecat cu suc de roșii a fost, de fapt, remediul preferat pentru cei care sufereau de mahmurei în New York-ul anilor 1920. Este suficient de ușor cât să vă liniștească stomacul cu toate beneficiile hidratante și vitaminele de care aveți nevoie pentru a vă redresa.