Caraş-Severin, Romania

MOLDOVA VECHE – În încercarea disperată de a emigra într-un loc mai bun, migranţii se expun la situaţii din ce în ce mai riscante. 11 persoane au fost surprinse plutind pe Dunăre cu o barcă gonflabilă…

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moldova Veche au depistat unsprezece cetăţeni străini din Egipt, Turcia şi Camerun care au încercat să intre ilegal în ţară, traversând fluviul Dunărea cu ajutorul unei ambarcaţiuni pneumatice. Două dintre femeile din grup – una dintre ele fiind însărcinată – au fost transportate la spital, pentru acordarea de îngrijiri medicale, starea lor fiind, în prezent, stabilă.

Totul s-a petrecut vineri, 2 iulie, în jurul orei 5.00, când poliţiştii de frontieră din Moldova-Veche au observat, cu ajutorul aparaturii de vedere pe timp de noapte, o ambarcaţiune care a intrat în apele teritoriale româneşti. În urma operaţiunilor, au fost prinşi şi reţinuţi, pe malul românesc al Dunării, pe direcţia Kilometrului fluvial 1055, unsprezece cetățeni străini, şase femei şi cinci bărbaţi.

„Restul grupului a fost condus la sediul sectorului pentru cercetări, unde li s-a făcut triajul epidemiologic de către echipajul medical sosit la faţa locului. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că sunt cetățeni din Egipt, Turcia şi Camerun, cu vârste cuprinse între 16 şi 30 de ani. Aceştia au declarat că au trecut frontiera din Serbia în România cu o ambarcaţiune pneumatică, cu intenția de a ajunge în ţări din vestul Europei. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun“, informează Frontiera de vest.

JCS-A.M.