Caraş-Severin, Romania

Cea de-a IX-a ediţie a Festivalului-Concurs „Educaţie prin artă“, faza locală, a fost găzduită, zilele trecute, de către Palatul Copiilor şi Elevilor din Reşiţa, sediul actual al Inspectoratului Şcolar Judeţean. Competiţia a fost una strânsă, pentru că a atras participarea câtorva sute de copii, al căror talent a fost apreciat de juriul desemnat pentru fiecare secţiune.

Numai la secţiunea de artă corală au participat în jur de 80 de copii, la cea de arte plastice fiind înscrise lucrări aparţinând unui număr de aproximativ 130 de tineri. Competiţia s-a derulat pe următoarele secţiuni: Publicaţii Şcolare – „Preşcolarii scriitori“, Teatru – „Am-Fi-Teatru Pinochio“, Artă Corală – „Do-Re-Mi“, Folclor – „Mândru mi-s că-s bănăţan“, Dans de Societate – „Bulgări de soare“.

Faptul că specialiştii cu greu au reuşit să se decidă cui să-i acorde laurii onoarei confirmă, încă o dată, talentul elevilor cărăşeni.

În ceea ce priveşte creativitatea educatoarei, la Secţiunea reviste şi publicaţii, juriul a ţinut să acorde un premiu în plus Adinei Musteţă de la PP 3, pentru o lucrare pentru cei mici, realizată manual.

Antoniu Mocanu