Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Miercuri dimineaţă, aproximativ o sută de poliţişti cărăşeni au efectuat 41 de percheziţii pe raza judeţului.

Percheziţiile au fost efectuate într-un dosar penal şi au vizat 14 ocoale silvice, nouă locuinţe, trei societăţi comerciale şi 15 autovehicule ce aparţin unor persoane suspectate de evaziune fiscală.

În urma percheziţiilor au fost conduse pentru audieri 42 de persoane, iar faţă de nouă suspecţi s-a luat măsura obligării de a nu părăsi ţara. Poliţiştii au ridicat acte cu valoare probantă în cauză, ce vor fi folosite în documentarea activităţii infracţionale a celor nouă suspecţi cercetaţi pentru evaziune fiscală.

Din cercetări a reieşit că suspecţii nu ar fi achitat sumele de bani la bugetul statului provenite din munca prestată de diferite persoane pentru societăţile comerciale implicate. Prejudiciul estimat este de peste 300.000 de lei.

În legătură cu acţiunile oamenilor legii la ocoalele silvice din Caraş-Severin, directorul Direcţiei Silvice judeţene, Ştefan Stănescu a precizat: „Nu ştiu exact ce se urmăreşte. Se verifică diferite documente şi o să vedem ce se întâmplă. Am înţeles, din auzite, că se caută munca la negru, legături dintre anumite firme şi ocoalele silvice. Nu cred că este vizată o anumită persoană sau un anumit ocol. Aşteptăm lămuriri din partea anchetatorilor”.

Flavius Rotariu

1 Comment

  1. Verificati -cand aveti timp -valoarea cu care se achizitioneaza ceva -orice – din strainatate de catre o multinationala. Chestia cu Dacia care are componente inglobate de 4.400 de euro si se vinde cu 4.500 de euro….cifre doar pentru exemplificare, nereale.

Adaugă comentariu