Caraş-Severin, Romania

ROMÂNIA – Potrivit unei estimări publicate de Agenţia Naţională de Meteorologie (ANM) privind condiţiile meteorologice în următoarele 3 luni, urmează o vară secetoasă. Lunile mai şi iunie vor aduce valori termice normale pentru această perioadă a anului, în timp ce în iulie temperaturile vor fi mai ridicate în sudul şi estul ţării.

Vremea în mai 

Temperatura aerului va avea valori apropiate de mediile climatologice în cea mai mare parte a ţării, local mai scăzute în nord şi centru. Precipitaţiile vor fi și ele apropiate de normal în sudul şi local în estul ţării, în timp ce în restul teritoriului ar putea fi excedentare.

Vremea în iunie 

Valorile termice medii lunare se vor apropia de normalul perioadei în cea mai mare parte a ţării. În schimb, precipitaţiile vor fi deficitare în regiunile sudice, estice şi local în cele vestice, doar în restul ţării încadrându-se în limite normale.

Vremea în iulie 

Temperatura va depăși normalul perioadei în sudul, sud-estul şi local estul ţării, iar în rest sunt posibile valori termice apropiate de media climatologică. La capitolul precipitaţii, cantitățile vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării.