Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Societatea „Metarsis” ne propune să nu uităm de oamenii care dau cu adevărat valoare Banatului Montan.

De la deschiderea sa, din mai 2010, şi până în prezent, librăria Semn de Carte din Reşiţa a devenit loc de întâlnire pentru oamenii literelor, fie ei scriitori sau poeţi, pentru muzicieni şi plasticieni. Aproape săptămânal, aici au loc diferite evenimente culturale, de la lansări de carte şi vernisări de expoziţii, până la momente muzicale şi proiecţii de film. Practic, în toţi aceşti ani, cocheta librărie, unde în timp ce răsfoiţi ultimele titluri ale editurilor puteţi servi şi o băutură caldă, s-a transformat într-o adevărată casă pentru iubitorii de cultură. Poate la toate aceste lucruri s-a gândit şi reşiţeanul care, zilele trecute, a lăsat pe treptele librăriei un volum gros, între paginile căruia era pus un bileţel cu textul: „Premiu pentru cel mai inspirat poet al Reşiţei! (Nu am idee cine este acela, hotărâţi voi!)”.

„A fost o adevărată surpriză pentru noi, deoarece la ora la care a fost lăsată cartea eu mă aflam în librărie, aşa că sigur este vorba despre o persoană care a dorit să rămână anonimă. Mă bucură că acum, în prag de sărbători, oamenii devin mai buni, prin gesturile frumoase pe care le fac”, ne-a spus Camelia Duca, administratorul librăriei Semn de Carte.

Gestul reşiţeanului anonim a inspirat-o pe Camelia Duca, cea care este şi vicepreşedintele Societăţii pentru Cultură „Metarsis” şi care, alături de preşedintele acestui ONG, compozitorul şi dirijorul Sabin Păuţa, a decis ca, anul viitor, în ianuarie, să organizeze o gală a elitelor din lumea artei şi a culturii.

„Am decis să organizăm un eveniment în care să premiem excelenţele în arta contemporană şi în cultura Banatului de munte. Pentru asta avem nevoie de sprijinul mass-mediei şi de cel al oamenilor de cultură din acest spaţiu, pentru că vom iniţia o campanie pe contul nostru de socializare, unde se vor putea lăsa sugestii şi păreri. Domeniile vizate în cadrul galei sunt: literatură, muzică, artele spectacolului, pictură – desen, fotografie şi promotori culturali. Doresc să menţionez că atât nominalizările, cât şi acordarea premiilor, vor cădea în sarcina unui juriu de specialitate”, ne-a declarat Camelia Duca.

Sugestiile şi părerile legate de proiectul „Metarsis” pot fi lăsate şi la librăria Semn de Carte, situată pe strada Libertăţii Nr. 13, zilnic, între orele 9.00 şi 19.00.

Roxana Bălan Nafiru

1 Comment

Adaugă comentariu