Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – A început atelierul internaţional Cob Building – A Path Towards Volunteering, Environmental Sustainability and a Healthy Lifestyle, un atelier finanţat de Comisia Europeană prin Programul Învăţare pe tot parcursul vieţii, Grundtvig, şi realizat de Centrul de Voluntariat Reşiţa împreună cu echipa Casa Verde, care se desfăşoară în perioada 7– 6 iunie la Sasca Montana.
Atelierul aduce în prim plan o metodologie alternativă de construcţie a unei case (o arhitectură în armonie cu natura), dar în acelaşi timp o metodologie de educaţie a adulţilor pentru voluntariat, respectarea si protecţia mediului, sustenabilitate şi un stil de viaţă sănătos. Astfel, pentru 10 zile voluntarii vor lucra împreună cu 13 participanţi din nouă ţări europene precum Spania, Belgia, Finlanda, Germania, Cehia, Grecia, Cipru, Letonia şi România.

Aceştia vor învăţa despre construcţia cu cob şi despre cum această metodologie poate fi transferată în alte domenii. Modelul economic actual, bazat pe hiper-producţie şi hiper-consum, pune în pericol însăşi bazele civilizaţiei precum biodiversitatea, ecosistemele, condiţiile climatice globale, echilibrul structurilor sociale, diversitatea culturală. Ca răspuns la aceste probleme a apărut conceptul de responsabilitate socială.

Adaugă comentariu