Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Poliţiştii rutieri cărăşeni au tras linie după un nou weekend de acţiuni pe raza judeţului. Bilanţul cuprinde 279 de sancţiuni contravenţionale, cinci infracţiuni la regimul rutier şi 17 permise reţinute în vederea suspendării.

Din cele aproape 300 de contravenţii constatate în trei zile, 164 au vizat depăşirea vitezei impuse pe anumite tronsoane de drum, iar 35 pentru neportul centurii de siguranţă şi a dispozitivelor de retenţie. Din cei 17 şoferi care au devenit pietoni, 13 au rămas pentru permis pentru depăşiri neregulamentare, iar ceilalţi patru pentru viteză excesivă.

La capitolul infracţiuni, oamenii legii dau exemplul unui tânăr reşiţean care s-a încăpăţânat să tot urce la volan, fiind oprit de două ori în nici 24 de ore.

În noaptea de 2 spre 3 noiembrie, în jurul orei 00.23, poliţiştii de la Municipală au tras pe dreapta, pe Bulevardul Republicii din Reşiţa, autoturismul condus de un tânăr de 28 de ani, în cazul căruia alcooltestul a indicat o concentraţie de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat.

„Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea prelevării de mostre biologice, acesta refuzând prelevarea. În cauză s-a întocmit dosar penal și se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de mostre biologice. Tot în cursul zilei de 3 noiembrie, în jurul orei 13.00, polițiștii au depistat în trafic, pe Bulevardul Republicii, un autoturism condus de același bărbat de 28 de ani din Reșița, care figura în evidențe având dreptul de a conduce suspendat din aceeași dată. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere“, informează IPJ CS.

A.M.

Enable referrer and click cookie to search for pro webber