Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Luna august reprezintă un moment plăcut în istoria fotbalului din cartierul caransebeșean Pipirig, unde în urmă cu 45 de ani se înființa echipa Venus Caransebeș.

O echipă ajunsă în anii ’90 la un pas de Divizia D, actuala Liga 4 Caraș-Severin, lipsa banilor stopând însă elanul pipiriganilor. Pentru a marca momentul, foștii venusiști s-au reunit de 23 august pe stadionul din Teiuș, la un meci de old-boys, unde Tăsică, Maradona, Fane Bălan și colegii, coordonați de Stelu Cega, Puiu Baterie și alți foști oficiali ai echipei, s-au mișcat cum o făceau pe vremuri, pe arena din spatele Polivalentei din Pipirig.

„Echipa s-a format pe 10 august 1974 și a fost o glorie mare a cartierului Pipirig, eram o echipă de cartier și aveam mulți suporteri, tot Pipirigul. Pentru noi, cei din Pipirig, ziua de 23 august ne aduce aminte de competițiile de pe terenul CFR 2 și ne-am propus să ne întâlnim cu colegii și prietenii de la fosta echipă Venus Caransebeș. În 1996-1997 am fost campioni în Liga a cincea, dar n-am avut bani să promovăm, nu ne susținea nimeni, iar în 2000 ne-am desființat că nu aveam bani. Eram săraci dar uniți, dacă aveam bani doar de-o apă minerală o împărțeam toți. Stadionul de sus se numea <<Groapa cu lei>>, nu scăpa nimeni fără 3-4 goluri”, și-a amintit Tăsică Bocicai, unul dintre cei mai reprezentativi componenți ai Venusului, alături de care i-am mai aminti pe frații Puiu sau Ștefan Bălan.

Printre cei care au onorat invitația celor de la Venus s-au numărat și primarul Felix Borcean, coleg de școală cu mulți dintre foștii venusiști, și omul de fotbal Dan Avram, cel care încearcă acum să mențină Caransebeșul la un nivel fotbalistic acceptabil, subiect asupra căruia vom reveni. „Am fost invitat de Tăsică Bocicai, pe care-l cunosc din copilărie, i-am urmărit de când eram mic pe acești acum old-boys, mai ales pe terenul din Pipirig. Când am auzit că se aniversează 45 de ani de la înființarea echipei – este mai bâtrână cu un an decât mine această echipă – evident că am răspuns prezent pentru că-i cunosc pe foarte mulți dintre ei. E o întâlnire de suflet și-i felicit pentru organizare”, a spus edilul.

După meci, grătarul a sfârâit, berea rece a picat ca o mănușă după căldura din iarbă, iar amintirile despre fazele și golurile spectaculoase ale Venusului din Caransebeș s-au făcut din nou auzite.

R.M.

Adaugă comentariu