Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Clubul Lions Onix din Reşiţa a demarat încă de anul trecut campania „Ochi frumoşi, ochi sănătoşi!“, prin care doreşte depistarea eventualelor afecţiuni de vedere de care suferă elevii din clasa I, prin oferirea de consultaţii oftalmologice gratuite.

Joi, 12 februarie, pe la cabinetul dr. Felicia Quint, preşedintele Clubului Lions Onix Reşiţa, a mai trecut o clasă de 20 de elevi de la Colegiul „Traian Lalescu“. În urma consultului oftalmologic, jumătate dintre elevi au fost găsiţi cu probleme. Unii au primit ochelari, alţii s-au ales cu reţete pentru afecţiunile oculare netratate până în prezent.

„Acest proiect s-a născut din dorinţa de a ne îngriji de vederea celor mici, pentru că în clasa I încă se mai poate remedia ceva. Unii dintre ei poate au probleme şi au nevoie de ochelari, însă nu ştiu nimic, şi de aceea este bine să se facă un screening complet“, ne-a declarat dr. Felicia Quint. Acţiunile de acest gen vor continua şi în perioada următoare, până când medicul va reuşi să consulte toţi elevii reşiţeni din clasele I.

Adaugă comentariu