Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Dacă sunteţi pregătiţi să vă faceţi bagajele şi să plecaţi la drum în numai câteva ore, puteţi cumpăra vacanţe la preţ redus cu până la 95%. Cele mai ieftine oferte sunt de un euro/persoană în Halkidiki şi de 7 euro/persoană în Corfu, pentru şapte nopţi de cazare, la vilă de trei stele cu piscină şi toate facilităţile, plus transportul cu autocarul.

Pentru pachetele cu avionul, preţurile pornesc de la 195 de euro/persoană, pentru şapte nopţi la hotel de trei stele în Creta, în sistem all-inclusive, plus taxele de aeroport. Acest timp de vacanţe, cu rezervări făcute de regulă cu cel mult trei sau patru zile înainte de pleacare, sunt oferte pe care tour-operatorii le fac pentru locurile rămase nevalorificate. Există însă şi situaţii în care tariful poate fi redus şi de hotelier, cu până la 50%, pe motiv că noaptea nevalorificată înseamnă pierdere.

În ultimii doi ani, sejururile „last minute” au început să prindă teren şi în Caraş-Severin. E drept că oamenii sunt încă reticienţi, însă, comparativ cu verile trecute, cererea este în creştere, spune Gabriela Rasovan, agent de turism. Cele mai multe astfel de vacanţe sunt pentru Grecia, însă turiştii pot găsi vacanţe reduse şi pentru Spania, Turcia, Italia sau alte destinaţii. Ofertele sunt create în săptămâna în care sunt anunţate şi valabile doar pentru acea săptămână.

Un alt concept al concediilor cu preţ redus se referă la formula de confirmare a rezervării, fie el hotel sau pensiune, pentru care turistul primeşte toate informaţiile abia la sosirea sa pe aeroport. „Hotelurile se alocă de către birourile locale în funcţie de disponibilitate. În general, ele fac parte din categoria unităţilor de cazare standar sau economic, clasificate de autoritatea naţională a ţării respective. Avantajul acestui tip de ofertă îl reprezintă tariful redus, comparativ cu preţul standard şi de aceea îl recomandăm clienţilor cu buget foarte mic. Chiar anul trecut am trimis o pereche de proaspeţi însurăţei în Antalya, şi, chiar dacă au avut ceva emoţii, pentru că ele sunt fireşti de vreme ce nu ai date clare despre locul de cazare, la întoarcerea în ţară mi-au mărturisit că au avut un sejur de vis”, ne-a declarat Gabriela Rasovan.

Marele dejavantaj al ofertei „last minute” este acela că turistul trebuie să fie pregătit de plecare în orice moment al zilei, motiv pentru care nu sunt puţini cei care renunţă din start la rezervările de acest tip.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu