Caraş-Severin, Romania

ARMENIȘ – Primăria comunei încearcă din răsputeri să atragă cât mai mulți tineri care să se stabililească aici.

Un drum cu mașina între Armeniș și Caransebeș durează aproximativ 25 de minute. Autoritățile locale consideră că Armenișul ar putea fi o destinație perfectă pentru tinerii care vor să-și construiască o casă într-un loc liniștit, cu multă verdeață, la aer curat, dar care vor să și aibe acces facil la un centru urban cum este Caransebeșul.

Prețul terenului în zonă este atractiv, iar Primăria comunei promite tot sprijinul pentru cei care vor să se stabilească aici. Promisiunea este întărită de lucrările de infrastructură realizate până acum. Astfel, o rețea de drumuri agricole conectează toate gospodăriile comunei, chiar și pe cele mai izolate. Și când spunem drumuri agricole, nu vă gândiți la noroi, praf sau gropi. Drumurile de care vorbim sunt realizate după standarde moderne, cu şanțuri de scurgere a apei, cu parapeți întăritori unde este cazul, iar asfaltul este ca-n palmă. Este o plăcere să dai o tură cu mașina pe dealurile comunei, să admiri peisajul și să respiri aer curat. Și toate astea le poți face fără să te gândești cu teamă la „suferința“ mașinii tale.

„Cine vrea să-și facă o casă aici, beneficiază de toate condițiile. Mă refer la cei care vor să-și cumpere teren și să construiască case în afara localității. Suntem aproape de oraș, avem tot ce trebuie pentru a atrage tinerii care sunt sătui de zgomotul si praful din oraș și care vor să trăiască într-o zonă liniștită și pitorească”, ne-a spus Ioan Popescu, viceprimarul comunei.

Drumurile sunt bune, locurile sunt frumoase, le-am văzut cu ochii noștri. Va deveni Armenișul un magnet pentru caransebeșeni și nu numai? Rămâne de văzut. Tot ce putem spune este că, momentan, autoritățile locale par decise să facă tot ce ține de ei pentru a atinge acest deziderat. Iar despre proiectele lor vom scrie în ediţiile următoare, primarul Cristian Vela promiţându-ne ca le va detalia…

Flavius Militaru

2 Comments

  1. Din pacate,drumurile nu sunt suficiente desi sunt de laudat eforturile de asfaltare a localitatii.Lipsesc locurile de munca bine platite care sa le permita tinerilor sa se bage la un credit pentru casa.

Adaugă comentariu