Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – La începutul anului 2014, handbalistele de la Universitatea Reșița au efectuat un stagiu de pregătire centralizată în stațiunea Băile Herculane, iar de câteva zile și-au reluat pregătirile în Sala Polivalentă din Reșița.

Sportivele pregătite de Cristian Busuioc și Liviu Viașu s-au pregătit timp de o săptămână pe Valea Cernei. „Venim după o săptămână de pregătire centralizată, desfășurată sub forma unui cantonament în stațiunea Băile Herculane, a spus Cristian Busuioc. Am intrat în sală, cu pregătirea specifică. Urmează să definitivăm și un joc amical în zilele ce urmează, cu CS Timișoara, în deplasare. Am intrat în plină pregătire, suntem cu gândul la prima etapă a returului Diviziei A, pe 25 ianuarie, acasă cu Universitatea Constantin Brâncuși Târgu Jiu. În aceeași zi, vom face deplasarea spre Craiova, pentru că în data de 26 ianuarie vom juca la Junioare I, aproape cu același lot. Ne bazăm pe același lot foarte tânăr. Nu ne-a plecat nicio jucătoare, dar nici nu am făcut vreun transfer în această perioadă.”

Despre cantonament, tehnicianul formației reșițene spune că a fost unul benefic. „Fetele au răspuns OK la programul de pregătire, am beneficiat și de o vreme plăcută pentru această perioadă în care ne aflăm și am putut să alternăm antrenamentele din aer liber, desfășurate pe stadion sau pe Platoul Coronini, cu cele pe care le-am efectuat în sala de forță din incinta hotelului unde am fost cazați”, a mai precizat Cristian Busuioc.

În Divizia A, Universitatea Reșița ocupă locul 10, cu șapte puncte, după două victorii (29-23 cu Universitatea Timișoara și 36-31 cu CS Timișoara), un egal (21-21 în deplasare cu Bowling Bobowling Sfântu Gheorghe) și opt înfrângeri. Returul va începe în 25 ianuarie, cu un meci pe teren propriu, cu Universitatea Constantin Brâncuși Târgu Jiu. În schimb, în Campionatul Național de Junioare I, echipa reșițeană este lider neînvins în Seria E, cu 16 puncte (cinci victorii și un egal) și este în cărți pentru primul turneu semifinal.

Returul la Junioare I va începe pe 19 ianuarie, dar handbalistele reșițene vor sta, urmând să intre în competiție în etapa a doua, cu un meci în deplasare la CSS Craiova, pe 26 ianuarie.

Carmen Dobre

1 Comment

Adaugă comentariu