Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Majoritatea consilierilor judeţeni au decis joi alegerea lui Ionesie Ghiorghioni în funcţia de preşedinte al CJ.

Pe ordinea de zi a şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, ce a avut loc joi, s-a aflat proiectul de hotărâre privind constatarea încetării de drept a calităţii de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin a lui Sorin Frunzăverde, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, precum şi cel privind desemnarea unuia dintre vicepreşedinţi pentru exercitarea atribuţiilor preşedintelui până la constituirea noului consiliu judeţean.

Fiind propus de omologul său, Costinel Ristache, şi în lipsa unei alte propuneri, Ionesie Ghiorghioni a decis scrutinul. La numărarea voturilor, comisia a constatat 27 de voturi „pentru“ şi unul „împotrivă“.

„E foarte bine, deoarece unanimitatea ne duce cu gândul la vremuri de tristă amintire. Domnule coleg, acel unul, mă voi strădui să vă mulţumesc şi pe dumneavoastră în această calitate onorantă cu care ceilalţi 27 m-au investit“, a precizat preşedintele desemnat, Ionesie Ghiorghioni.

Unul dintre consilieri a întrebat, în glumă, dacă nu chiar cel ales a votat împotrivă, la care Ghiorghioni a ţinut să menţioneze că nu a purtat ochelarii în timpul scrutinului.

Flavius Rotariu