Caraş-Severin, Romania

NAIDĂŞ – Poliţiştii de frontieră cărăşeni au reuşit prinderea  unui bărbat de cetăţenie română care transporta 3.000 de pachete de ţigări de contrabanda în autoturismul personal, pe care l-a abandonat în fâșia de protecție.

În data de 11 ianuarie,  operatorul de la sistemul de supraveghere din cadrul S.P.F. Naidăş a observat un autoturism care se deplasa dinspre fâșia de protecţie a frontierei de stat către teritoriul ţării noastre. Acesta a anunțat echipajul din teren care a mers la fata locului.

La vederea echipajului poliţiei de frontieră, conducătorul auto a abandonat vehiculul și a trecut ilegal frontiera în Serbia. Drept urmare, polițiștii de frontieră români au luat legătura cu autoritățile sârbești.

Polițiștii de frontieră au efectuat controlul mașinii, în interiorul căreia au găsit şase cutii de carton care conțineau 3.000 pachete de țigări cu timbru sârbesc. Prejudiciul creat este estimat la suma de  15.000 de lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost ridicata în vederea confiscării și cercetările au continuat pentru descoperirea persoanei în cauză.

Joi, 12 ianuarie, în urma acțiunilor desfășurate de lucrătorii Compartimentului Combaterea Migrației Ilegale şi a Infracționalității Transfrontaliere din S.P.F. Naidăş, polițiștii de frontieră din P.T.F. Moraviţa au depistat persoana în cauza, I.I., un bărbat de 24 ani, din orașul Oravița , județul Caraş-Severin, care intenționa să revină în țară.

Cercetările continuă, iar la finalizarea acestora se vor lua măsurile legale ce se impun.

Adaugă comentariu