Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Două litere le-au dat mari bătăi de cap unor caransebeșeni care vor să-și construiască locuințe în zona Racovița din municipiu!

Consilierii locali caransebeșeni au îndreptat luni o eroare materială în urma căreia mai mulți localnici se vedeau puși în imposibilitatea de a-și construi locuințe. Oamenii ceruseră aprobarea municipalității pentru un Plan Urbanistic Zonal de extindere zonă de locuințe în cartierul Racovița, iar HCL-ul a fost redactat greșit, cu Plan Urbanistic de Detaliu, în loc de zonal.

„Pe lângă proiectele de hotărâre care sunt sau nu pe placul unora sau altora dintre consilieri, mai sunt și proiecte care au legătură directă cu cetățenii urbei! Foarte directă, personală chiar!!! Par examplu, eu și încă 4 persoane fizice așteptăm să primim odată HCL pt PUZ!!! A trecut ședința din 26 iunie, primim HCL redactat greșit (PUD, și nu PUZ), așteptăm ședința din 22 iulie să rectifice eroarea (LOR) materială, o așteptăm și în 23…”, nota pe o rețea de socializare o doamnă nemulțumită de faptul că ultimele două ședințe ale Consiliului Local, din 22 și 23 iulie, nu s-au mai ținut și, implicit, îndreptarea erorii materiale nu s-a mai putut face atunci.

S-a făcut totuși în prima zi a acestei săptămâni, într-o „extraordinară” convocată special pentru această problemă de liberali, la care au răspuns prezenți și social-democrații, astfel că acum poate fi eliberată autorizația de construcție, iar cetățenii să se apuce de ridicarea locuințelor.

R.M.

Adaugă comentariu