Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cele câteva comenzi pentru care lucrează angajaţii din UCM Reşiţa nu sunt suficiente.

Potrivit liderilor de sindicat din uzina reşiţeană, în prezent, din cei puţin peste 1.400 de angajaţi ai societăţii, muncesc 500. „Ca departamente, majoritatea îşi desfăşoară activitatea pe platforma Câlnicel, pentru că există câteva comenzi. Încă sunt probleme pe zona de hidroagregate, pentru că Hidroelectrica are dificultăţi cu investiţiile, lucru pe care îl resimţim şi noi”, ne-a declarat marţi Jivomir Tovladiaţ, preşedintele filialei Caraş-Severin a CNSLR Frăţia, federaţie la care este afiliat principalul sindicat din UCM Reşiţa.

Încă de la finalul anului trecut, premisele sumbre legate de activitatea angajaţilor din uzină avansau data de 1 aprilie ca termen pentru reînceperea activităţii. Vă reamintim că, în prezent, majoritatea angajaţilor de la UCMR se află în şomaj tehnic, fiind plătiţi cu 75% din salariu.

„Chiar astăzi (marţi– n.r.) am primit vestea că se dau salariile, pentru că, la noi, data de 15 este ziua de salariu. Încă aşteptăm să repornim, măcar pe anumite sectoare”, a precizat Gheorghe Despa, lider sindical. Cu toate că se mai aşteaptă mici contracte pentru mentenanţă, sindicaliştii consideră că premisele sunt insuficiente pentru reluarea activităţii. „Trebuie semnat contractul, pentru că nu avem ciclul lung de fabricaţie. Unii dintre angajaţii care sunt acum în 75% vor relua activitatea la 1 aprilie, dar nu toţi. Sperăm ca şi Hidroelectrica şi odată cu asta şi noi să reintrăm în activitatea normală”, a mai amintit Tovladiaţ.

Flavius Rotariu

1 Comment

Adaugă comentariu