Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Angajaţii mai multor agenţii de şomaj din zonă au beneficiat de aceşti bani pentru lecţii de eficienţă în Danemarca.

Agenţia cărăşeană de şomaj implementează, pe bani europeni, un proiect menit să crească eficienţa funcţionarului de la ghişeu. Iniţiativa este derulată în parteneriat cu agenţiile de şomaj din Mehedinţi, Timiş, Arad, Gorj şi Alba, cu Centrul Regional de Formare Continuă pentru Administraţia Publică Locală Timişoara şi cu un partener danez, o instituţie ce activează tot în sectorul ocupării forţei de muncă. Durata de implementare a proiectului este de 36 luni şi se va încheia anul acesta, la sfârşitul lunii iulie.

„Obiectivul acestui proiect îl reprezintă creşterea nivelului de competenţe şi abilităţi profesionale a personalului serviciilor publice de ocupare, în vederea îmbunătăţirii calităţii, eficienţei serviciilor de ocupare, utilizând o strategie eficientă de formare profesională continuă, adaptată dinamicii pieţei muncii. Proiectul se adresează unui grup ţintă format din angajaţi ai serviciilor publice de ocupare din cele şase agenţii, valoarea totală a proiectului fiind de 3.677.035 lei, din care 732.243 lei este contribuţia solicitantului“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

În acest cadru, au fost desfăşurate cursuri de formare şi specializare pentru îmbunătăţirea competenţelor specifice pentru o echipă nucleu, formată din 36 persoane. După finalizarea acestor module, cei formaţi au avut de instruit, la rândul lor, alţi angajaţi din agenţii. În perioada anterioară, echipa nucleu a participat la o vizită de studiu în Danemarca, la partenerul transnaţional.

De asemenea, zilele trecute, în staţiunea Băile Herculane, a fost organizat un atelier de lucru centrat pe bune practici.

JCS-A.M.

Adaugă comentariu