Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Mai puţini agenţi economici au decis să înfiinţeze firme în prima lună a anului.În prezent, la nivelul judeţului sunt 10.847 de firme active din punct de vedere juridic, potrivit datelor Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Pe tot parcursul lunii ianuarie a acestui an, au fost înregistrate 87 de înmatriculări, dintre care 46 reprezintă persoane fizice (35 persoane fizice autorizate – PFA şi 11 întreprinderi individuale) şi 41 sunt persoane juridice (SRL).

Majoritatea dintre acestea, 68 la număr, au fost înfiinţate în mediul urban, iar restul de 19, în mediul rural. În topul preferinţelor, după domeniul de activitate, pe primul loc se situează comerţul, celelalte două locuri fiind rezervate agriculturii, silviculturii şi pescuitului, respectiv servicii. Trei firme cu participare de capital străin au fost înfiinţate, acestea provenind din Franţa, Italia şi SUA.

Au fost operate în luna ianuarie a.c. 48 de radieri, 121 de dizolvări, 24 de suspendări temporare de activitate şi 11 reluări de activitate ale firmelor cărăşene.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu