Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vineri, 30 august a.c., sunt programate meciurile primei etape a Ligii a III-a de fotbal. Judeţul Caraş-Severin va fi reprezentat, în ediţia 2013/2014 a eşalonului trei al fotbalului românesc, de trei formaţii.

Este vorba despre FC Caransebeş, Muncitorul Reşiţa şi Gloria Reşiţa. Aceasta din urmă va evolua, timp de un an de zile, sub titulatura de Asociaţia Fotbal Club Municipal Reşiţa.

Runda inaugurală, de vineri, 30 august a.c., de la ora 18, le-a rezervat echipelor noastre tot atâtea deplasări. Astfel, FC Caransebeş va evolua la F.C. Hunedoara, Muncitorul Reşiţa va merge la Tg. Jiu, pentru confruntarea cu Pandurii II, iar A.F.C.M.R. are planificată o primă confruntare, la Millenium Giarmata. Celelelate meciuri din Seria a IV-a, care vor începe la ora 18: Nova Mama Mia Beciherecul Mic – Minerul Jilţ Mătăsari, F.C. Avrig (judeţul Sibiu) – C.S. Vulturii Lugoj, Ştiinţa Turceni – Jiul Rovinari.

Revenind la echipele noastre, este greu de anticipat replica partenerelor de întrecere, cu excepţia Hunedoarei. În sensul că aceasta i-a dat grupării din Valea Domanului o replică viguroasă, în amicalul desfăşurat recent. Drept urmare, putem spune că misiunea caransebeşenilor nu va fi tocmai uşoară. Dar, cu siguranţă nici elevilor antrenorului Viorel Lolea şi nici ai tehnicianului Dan Boltaşiu nu le va fi uşor.

„În principiu, programul poate fi unul bun pentru noi, ne-a precizat prof. Viorel Lolea. Foarte mult, ca să nu spun totul, va depinde de partida de la Pandurii Tg. Jiu II. Şi, băieţii sunt conştienţi că trebuie să ne întoarcem acasă cu un rezultat pozitiv”. Acelaşi optimism l-am găsit şi în tabăra Gloriei, chiar dacă porneşte la drum din postură de debutantă.

„Obiectivul nostru a rămas acela de a scoate la lumină cât mai mulţi jucători, ne-a declarat Gabriel Stănucă, preşedintele Secţiei de Fotbal. Mai ales că sunt tineri, gândesc pozitiv, ca şi noi. Sigur, am mai avea nevoie de trei-patru, pe anumite compartimente. Şi sperăm să găsim unele soluţii, până la încheierea perioadei de transferări. Dar, mergem la Giarmata cu dorinţa de a evolua cât mai bine, şi atunci putem aspira şi la un rezultat pe măsură”.

Marius Moraru

2 Comments

  1. LuxPhotoFuchs Reply

    FC Hunedoara – FC Caransebes 0-1
    Pandurii II Tg. Jiu – Muncitorul Resita 1-1

Adaugă comentariu