REȘIȚA – Luptătoarea Diana Mudrag și mărșăluitorul Marius Cocioran sunt sportivii anului 2015.
Cătălin Hogea, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Caraș-Severin a comunicat joi, 7 ianuarie, clasamentul celor mai buni sportivi cărășeni ai anului 2015. Top Sport Caraș-Severin 2015 are, pe prima poziție, doi sportivi, mărșăluitorul Marius Cocioran și luptătoarea Diana Mudrag.
Atletul Marius Cocioran, legitimat la CS Municipal-CS Universitatea Reșița, a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de Vară de la Rio de Janeiro, este campion național la 20 km marș și a stabilit anul trecut un nou record național în proba de 50 km marș. Elevul antrenorului Octavian Măzăran este singurul sportiv cărășean legitimat la un club din Caraș-Severin, calificat la Jocurile Olimpice. Pentru Marius Cocioran va fi a doua participare la competiția supremă, după Londra 2012. Tot pe prima poziție a Top Sport Caraș-Severin se află și luptătoarea Diana Mudrag, revenită cu succes în competiții, după trei ani de pauză, perioadă în care a devenit mămică. Diana Mudrag este campioană mondială la lupte pe plajă și campioană națională de senioare. Eleva antrenorului emerit Adrian Dacica este căsătorită cu un alt reprezentant al luptelor, Andrei Franț, prezent și el în Top Sport 2015, pe locul al doilea. Podiumul este completat de fostul număr 1 din Caraș-Severin în anii 2013 și 2014, luptătorul Vlad Caraș. Cei trei luptători sunt antrenați de Adrian Dacica, desemnat alături de Octavian Măzăran (atletism), antrenorul anului.
Top Sport Caraș-Severin 2015 cuprinde, de la locul 1 la locul 10, un număr de 17 sportivi. Iată cum se prezintă ierarhia, de la locul 4 în jos: 4. Florin Alin Știrbu (CSU Reșița), atletism; 5. Loredana Cimpoieru (CSS Caransebeș), atletism; 6. Ionuț Betej (CSU Reșița), atletism; 7. Alexandru Bibiricea (CSM Reșița), box, Liliana Danci (CSM Reșița), atletism, Valentin Popescu (CSM Reșița), lupte, Dumitru Chiru (CSM Reșița), lupte; 8. Daniel Anca (CSM Reșița), box, Constantin Dănilă (CSS Reșița), lupte; 9. Robert Lațcu (CSM-CSU Reșița), atletism, Andreea Augustinov (CSS Reșița), înot; 10. Marian Ruță (CSM Reșița), box, Alexandra Aichimoaei (CSU Reșița), atletism.
În clasamentul antrenorilor, pe lângă Octavian Măzăran și Adrian Dacica, mai sunt antrenorul de atletism Cristian Dragomir, pe locul al doilea, respectiv antrenorul de box Gheorghe Radu, pe locul al treilea. La sporturi neolimpice se detașează Ștefan Szabo, de la secția de radioamatorism a Clubului Sportiv Municipal Reșița, iar în topul echipelor de la sporturi individuale s-au remarcat mărșăluitorii de la CSM-CSU Reșița, la 20 și 50 km marș, Marius Cocioran, Narcis Mihăilă, Florin Alin Știrbu, Doru Ursu și Atila Balog.
A fost alcătuit și un podium al echipelor sportive, ce îi are în frunte pe campionii naționali la volei de plajă de la CSU Reșița, Lucian Bădiceanu și Marius Roșu, antrenați de prof. Dan Jitaru. Handbalul feminin de la CS Universitatea Reșița este pe locul al doilea, pentru medalia de bronz în Campionatul Național de Junioare I și pentru titlul de vicecampioană națională universitară). Pe treapta a treia a podiumului se află echipe de primă ligă, HC Adrian Petrea Reșița (handbal masculin), Volei Club Caransebeș (volei masculin) și Muncitorul Reșița (futsal). Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin va acorda și premiile speciale Speranță Olimpică, pentru Nicolae Balaci (atletism, Liceul Teoretic Traian Vuia-CSU Reșița), Daniela Bereanu (tenis de câmp, CSM Reșița), Eliana Anason (atletism, Lic. T. Traian Vuia-CSU Reșița) și Bianca Popescu (atletism, Lic. T. Traian Vuia-CSU Reșița).