Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Prin activităţi pornind de la cele culturale, până la cele caritabile, elevii Colegiului Tehnic Cărăşan au demonstrat că sunt în inima comunităţii.O întâlnire cu scriitorul Eugen Cojocaru, preşedintele Asociaţiei Scriitorilor Români din Germania, a fost organizată, zilele trecute, în cadrul Cercului Literar „Lucian Blaga“ al Colegiului Tehnic Cărăşan din Reşiţa, la care au participat elevii claselor a IX-a şi a X-a de la instituţia de învăţământ, coordonaţi de prof. Manuela Pîrvu şi Otilia Sima. Eugen Cojocaru a putut sta între elevii colegiului întrucât se afla la Reşiţa, numărându-se printre invitaţii Festivalului de poezie.

De asemenea, liceenii au avut prilejul să continue vizitele la adăposturile de animale de pe raza municipiului, o echipă de voluntari ducând hrană pentru pisici. „Acţiunea de la adăpostul pentru pisici din Reşiţa face parte dintr-un şir de acţiuni realizate cu echipa de voluntari a Colegiului Tehnic Cărăşan, începute în luna aprilie, prin colaborarea cu asociaţia elveţiană Wings of Care, pentru ajutorarea căţeilor din padocul reşiţean“, după cum ne spune prof. Iudit Călinescu, cea care coordonează atât aceste activităţi, cât şi Cercul Literar „Lucian Blaga“.

De asemenea, luni, 3 iunie, liceenii au fost invitaţi să asiste la un spectacol organizat de copiii din cadrul Centrului de Plasament „Speranţa“ din Reşiţa, cărora le-au pregătit, ca surpriză, câteva dansuri populare şi cadouri constând în haine şi jucării, a mai precizat Iudit Călinescu.

Antoniu Mocanu

Adaugă comentariu