Caraş-Severin, Romania

Cursul a fost realizat de Grupul Ecologic de Colaborare Nera, în perioada decembrie 2010 – martie 2011, cu ocazia implementării proiectul „Poluarea transfrontalieră cu deşeuri miniere pe Dunăre, realitate şi în acelaşi timp bombă mediatică“, finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia.

La curs au participat elevi de la Grupul Şcolar Agricol Oraviţa, Grupul Şcolar Industrial „Mathias Hammer“ Anina, Grupul Şcolar Industrial Moldova Noua, Asociaţia Škola Plus „Dositej Obradović“ Bela Crkva, Gimnaziul Veliko Gradište şi studenţi de la universităţile din Timişoara.

Absolvenţii cursului vor identifica, în perioada aprilie – noiembrie, principalele fenomenele de agresiune asupra mediului şi vor informa, periodic, populaţia în legătură cu acţiunile şi măsurile pe care autorităţile locale le iau în vederea stopării acestor factori. O atenţie deosebită va fi acordată şi poluării cu deşeuri miniere, provenită de la iazurile de decantare a apelor de mină Tăuşani – Boşneag, care aparţin societăţii Moldomin Moldova Nouă, şi care continuă să polueze localităţile aflate în zona Clisurii Dunării, precum şi cele de pe teritoriul Serbiei.

Roxana Nafiru