Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Deşi ministerul de resort promitea restituirea integrală a sumelor datorate de stat celor care au achitat taxe auto în perioada 1 ianuarie 2007 – 31 ianuarie 2017, acest lucru nu s-a întâmplat încă în totalitate.

Astfel că ministerul de resort a revenit asupra promisiunii, urmând ca demersurile de restituire să continue, fără a exista altă limită decât cea din normele în vigoare, adică data de 30 iunie. De altfel, în perioada 3-5 iunie, au fost restituite, potrivit Ministerului Finanţelor Publice, 700 de milioane de lei către 420.000 de cetăţeni români care au plătit această taxă, sub diferitele ei forme: taxa auto pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau timbrul de mediu. Lucru care s-a întâmplat şi în judeţul nostru.

„Din dispoziția dlui Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a restituit în perioada 3-5 iunie, în județul Caraș Severin, suma de 13.607.514 lei către 6.765 contribuabili români, sumă ce reprezintă taxe auto achitate de către aceștia în perioada 1 ianuarie 2007-31 ianuarie 2017. Demersul Ministerului Finanțelor Publice și al Agenției Naționale de Administrare Fiscală va continua până la restituirea ultimului leu datorat contribuabililor români, care au achitat taxe auto“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Adaugă comentariu