Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Reşiţa şi Vârşeţul şi-au dat mâna, din nou, pentru acţiuni de promovare turistică rămase la nivel de oficialităţi.

Am asistat în ultimii ani la tot mai multe acţiuni menite să promoveze turismul cărăşean în centre de la sud de Dunăre, dar şi turismul de acolo printre reşiţeni. Multe iniţiative, cu finanţare europeană, s-au încheiat, iar efectele au fost la fel de explozive precum cursul Dunării atunci când nu plouă. Şi vineri, 30 mai, palatul administrativ municipal a găzduit un pseudo-târg de turism, de fapt un fel de masă rotundă la care aleşii urbei noastre s-au întâlnit (la Reşiţa) cu cei ai comunei Vârşeţ, asta după ce o întâlnire similară avusese loc cu o zi înainte, în localitatea sârbească, evenimentul suprapunându-se cu zilele Vârşeţului.

La Reşiţa, potrivit programului, prezentarea a cuprins şi câteva hoteluri şi restaurante din localitatea sârbească, precum şi a unor circuite turistice şi a diferitelor specialităţi gastronomice. „Trebuie promovat turismul!”, precizau partenerii întâlnirii de la Reşiţa. Desigur, trebuie, numai că întâlnirile derulate fără public, la nivel de oficialităţi, rămân tot acolo, în spatele uşilor. Ei, bine, după atâtea târguri şi mese rotunde, turistul reşiţean habar n-are cât l-ar costa dacă ar vrea să-şi petreacă o vacanţă la Vârşeţ. Totuşi, vineri, am putut afla, dintr-un pliant, cât îi costă, pe zi, participarea la diferite programe destinate celor interesaţi de turismul spiritual. Potrivit documentului, însă, transportul şi cazarea sunt altă mâncare de peşte. Deocamdată, chiar şi după ultima acţiune de promovare, turistului reşiţean nu-i rămâne la dispoziţie decât tot informarea pe cont propriu.

Antoniu Mocanu

2 Comments

Adaugă comentariu