Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un curs de formare destinat cadrelor didactice din învăţământul primar se derulează în perioada 26-30 august, la Centrul Creştin Surduc din Timiş, la care participă un număr de 42 de dascăli din nouă judeţe ale ţării: Caraş-Severin, Timiş, Arad, Cluj, Gorj, Hunedoara, Mehedinţi, Sibiu şi Suceava.

Stagiul este organizat de către Casa Corpului Didactic Caraş-Severin, în parteneriat cu Asociaţia „Hoffnung fur eine neue Generation” din Germania, Asociaţia Creştină şi de Caritate „Samariteanul” din Arad şi Liceul Teologic Baptist din Reşiţa.

Cursul, intitulat „Metode de predare şi evaluare în învăţământul preşcolar”, este structurat de-a lungul a 40 de ore, în cadrul cărora se derulează seminarii legate de ştiinţele naturii, de cercetarea cu ajutorul aerului şi al apei, precum şi de metodele de evaluare.

Iniţiativa, autorizată şi de Ministerul Educaţiei din Germania, este susţinută de trei formatori germani ai Fundaţiei „Haus der kleinen Forscher”. În România, Asociaţia „Hoffnung fur eine neue Generation” s-a implicat în domeniul social din anul 1986, iar din 1991 în cel educaţional organizând astfel de acţiuni din anul 1993, stagiul din acest an reprezentând cea de-a XVII-a ediţie, după cum ne-a informat Alexandru Szucs, directorul LTB.