Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pasionaţii acestui domeniu se vor reuni la începutul lunii august pentru explorări.Asociaţia Speologică Exploratorii va organiza acest eveniment anual în Valea Rudăria Mică, din Munţii Almăjului, în perioada 3-12 august 2012.

„În funcţie de numărul participanţilor, expertiza şi opţiunile individuale, vom forma zilnic echipele de lucru (explorare, cartare, GPS) şi de administrare a taberei. Obiectivele sunt legate de explorarea zonelor carstice şi inventarierea fenomenelor carstice din Svinecea Mică, Svinecea Mare, Tâlva Lalchi, Lalca. De asemenea, vom continua lucrările de decolmatare, explorare şi cartare din Avenul Rudărica, Peştera cu Apă de la Lalca dar vom lucra şi la decolmatarea, explorarea şi cartarea noilor cavităţi descoperite. Printre altele, avem în plan inventarierea speciilor de chiroptere (lilieci)“, a precizat Bogdan Bădescu, preşedintele ASE.

La aceste tabere organizate de ONG-ul cărăşean participă, de obicei, invitaţi speciali din partea Institutului Naţional de Speologie. „Acest lucru prilejuieşte întâlnirea membrilor, decoperirea unor noi formaţiuni carstice şi cartarea lor pentru cercetare şi chiar pentru turism, în cazul în care peşterile sau avenele se pretează la acest lucru“, a mai amintit Bădescu.

Flavius Rotariu

Adaugă comentariu