Caraş-Severin, Romania

ANINA – Primăria Anina a pierdut procesul cu firma clujeană şi are de plătit către aceasta 1,2 milioane de lei.

După ce s-a judecat ani de zile cu firma care trebuia să asigure în oraş un iluminat ireproşabil şi facturi la energie mai mici, Primăria Anina a pierdut şi în recurs. În urmă cu câţiva ani, societatea respectivă s-a angajat că modernizează, pe bani grei bineînţeles, sistemele de iluminat din oraş. Mai exact, la finele anului 2006, o firmă din Cluj, SZD Electro SRL, încheia un contract de asociere în participaţiune cu Primăria Anina pentru reabilitarea sistemului de iluminat public. Suma prevăzută pentru acest contract se ridica undeva la 900.000 de lei. De ce un contract de asociere în participaţiune? Pentru a sări peste licitaţia publică prevăzută de lege, valoarea contractului fiind una destul de mare. Primăria, din acel contract, trebuia să se aleagă cu un sistem de iluminat public modern, cu becuri care să ilumineze puternic dar care să consume puţin. Prin urmare plata oraşului către furnizorul de energie să se reducă considerabil.

„Numai că nu a fost aşa. Când cei din vechea administraţie şi-au dat seama după doi ani că au fost ţepuiţi, au refuzat să mai plătească ratele aferente contractului, asta după ce au plătit undeva la 400.000 de lei. Au existat şi litigii ajunse până la Tribunalul Caraş-Severin, numai că acele litigii nu trebuiau judecate de instanţele de drept comun, ci de Curtea de Arbitraj. Când am ajuns primar am reluat procesul la Curtea de Arbitraj, însă actele fiind foarte bine făcute, am pierdut în prima fază. Şi am pierdut acum şi în ultima fază. Avem să le achităm 1,2 milioane de lei“, ne-a declarat primarul Aninei, Gheorghe Românu.

Edilul Aninei susţine că administraţia locală este la ultima fază de executări silite, iar prin septembrie speră să le finalizeze. „1,2 milioane de lei înseamnă mai mult de jumătate din bugetul oraşului. Ne încurcă foarte tare la proiecte pentru că nu mai putem face nimic şi pentru orice facem trebuie să dau cu subsemntatul. Trebuie să vedem cum facem să eşalonăm plata acestei sume. Este greu, foarte greu“, ne-a mai spus primarul Aninei.

3 Comments

 1. un italian tepar, i-a fentat si pe cei de la Resita.
  Doar la Caransebes nu i-a mers

  • Asa si … care-i problema?
   Daca omul a castigat procesul inseamna ca a avut dreptate in timp ce Primaria Anina nu a avut dreptate.
   Asa am avut si la Resita neste jmecheri care s-au suparat pe firma care administra parcarile si au reziliat contractul unilateral (dupa ce au semnat contractul si-au dat seama ca nu le mai convin conditiile. Pai esti prost ???? Te-a obligat cineva sa semnezi? Nu ai citit contractul inainte de a semna?).
   Dar ia ghici … firma cu parcarile a castigat procesul (normal, ca asa se intampla in lumea oamenilor normali la cap. Daca reziliezi contractul unilateral platesti tot ce este de platit).
   Problema este simpla … daca esti prost macar nu claxona. Stai in banca ta si … asta este. Ai fost prost ti-ai luat-o.

   • Problema este că juriştii din administraţie sunt fără excepţii incompetenţi angajaţi pe pile, care ori nu se prezintă la procese, ori se prezintă degeaba pentru că pierd absolut totul, cu dreptatea în mână. Să nu uităm că tot ei sunt şi cei care încheie aceste contracte cu clauze total inacceptabile pentru comunităţile în slujba cărora lucrează.

Adaugă comentariu