Suntem si noi importanti! - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Spune primarul Mihai Stepanescu, referindu-se la banii direcţionaţi de CJ către alte localităţi, ocolind Reşiţa.Vechiul subiect al gunoaielor Reşiţei a fost adus în discuţie în cadrul unei recente conferinţe de presă susţinute de Mihai Stepanescu, primarul municipiului. Edilului i s-a cerut să comenteze o afirmaţie potrivit căreia staţia de compactare a deşeurilor, aparţinând Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI), nu ar funcţiona din cauza datoriilor înregistrate de primării, în special de cea a Reşiţei.

Stepanescu a admis faptul că debitul municipalităţii faţă de ADI se ridică undeva la 250.000 de lei, însă a explicat: „Aşteptăm şi noi bani! Suntem într-o fază greoaie cu sistemul de termie pentru că am decis să nu desfiinţăm acest sistem centralizat unic în judeţ, care nu ia faţa alegătorilor şi poate n-aduce voturi. Sunt pierderi cantitative de 50-75%, care sperăm că vor fi diminuate din 23 decembrie, când va fi pus în funcţiune noul sistem“.

Edilul a mai spus că aşteaptă şi susţinere de la Consiliul Judeţean, aşa cum au primit şi alte localităţi, şi că speră ca din acei bani să poată achita măcar datoriile şcolilor: „Suntem de 30-40 de ori mai mari decât Socol sau Pojejena. Nu cerem de 40 de ori mai mult, dar suntem şi noi importanţi. Consilierii judeţeni aprobă tot felul de hotărâri“.

În legătură cu tramvaiele, primarul Reşiţei a explicat că fiecare din factorii implicaţi are păreri diferite şi că, deşi operatorul spune că nu mai poate continua cu actuala cale de rulare, „a venit cu o ofertă şi ar trebui să se supună rigorilor legii. Dacă Prescom-ul intră în faliment, ar putea cumpăra tramvaiele“, ori ar putea aduce altele mai bune, din altă parte.

Antoniu Mocanu