Caraş-Severin, Romania

CICLOVA ROMÂNĂ – Aşa circulă locuitorii în Ciclova Română, care se plâng de starea deplorabilă în care a ajuns drumul judeţean DJ 571, drum care este în administrarea Primăriei Ciclova.

Oamenii ne trimit fotografii la redacţie în speranţa că ar mai putea fi cineva interesat de subiect. Cineva care să şi fie autorizat să facă ceva, fiindcă ei, locuitorii, s-au săturat să circule pe un drum cu străzi pline de mocirlă, cu gropi care nu mai suportă doar reparaţii superficiale. „Ne rupem maşinile, nu e normal ce se întâmplă. Aproape că nu mai putem circula, e groapă lângă groapă, iar străzile laterale sunt numai mocirlă“, ne scrie Silviu Martin, un locuitor din Ciclova.

Gând la gând, viceprimarul Mircea Cătălin Golu numai ce a umplut iar gropile, punându-i la muncă pe cei cu ajutoare sociale: „Chiar astăzi am astupat gropile cu mixtură asfaltică pe care am frezat-o împreună cu oamenii de la social. Mai întâi trebuie să intabulăm acest drum judeţean, DJ 571, abia după aceea putem să depunem un proiect. Suntem vreo două sau trei comune în Caraş-Severin care am luat drumul în administrare pe trei ani de la Consiliul Judeţean, fără să fie intabulat. Până nu-l intabulăm avem mâinile legate. După ce facem intabularea, încercăm să găsim vreo axă sau vreo măsură în programele de dezvoltare, ca să facem un proiect viabil de asfaltare. Până acum am tot plombat găurile, le-am astupat cum am putut, dar drumul trebuie modernizat şi asfaltat. E vorba de aproximativ 5 kilometri de drum judeţean pentru care avem nevoie de o formă legală ca să cheltuim bani. O să fie proprietar tot Consiliul Judeţean, dar vom căuta o sursă de finanţare pentru reabilitarea completă“.

Situaţia precară a drumurilor comunale şi judeţene persistă până când se realizează proiectele făcute pentru modernizarea unora sau până se găsesc bani pentru altele. Soluţii se vor găsi, până atunci însă unii cărăşeni şi-au pierdut răbdarea…

Adaugă comentariu