Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – La startul turneului omagial s-au aliniat opt formații, împărţite în două grupe.

În sala de sport „Valeria Borza“ a Şcolii cu clasele I-VIII Nr. 8 s-a disputat prima ediţie a Cupei Mircea Novacovici la fotbal, care a reunit echipe din zona Caransebeş şi în care au evoluat jucători sau foşti fotbalişti din Ligile a IV-a şi a V-a. La startul turneului s-au aliniat opt formații, împărţite în două grupe.

După desfăşurarea primelor meciuri, s-au înregistrat următoarele rezultate: Grupa A: Rapid Buchin – Foresta Armeniş 1-0; Era Club Caransebeş – Vulturii Obreja 1-2; Rapid Buchin – Era Club Caransebeş 4-0; Foresta Armeniş – Vulturii Obreja 1-1; Rapid Buchin – Vulturii Obreja 1-1; Foresta Armeniş – Era Club Caransebeş 2-1; Grupa B: AS Bucoşniţa – Steaua Caransebeş 0-5; Morman Caransebeş – Pompierul Caransebeş 1-1; AS Bucoşniţa – Morman Caransebeş 1-5; Steaua Caransebeş – Pompierul Caransebeş 2-0; AS Bucoşniţa – Pompierul Caransebeş 2-9; Morman Caransebeş – Steaua Caransebeş 3-1.

În prima semifinală s-a impus Steaua Caransebeş, care a câştigat cu 1-0 în faţa Rapidului din Buchin, în timp ce în semifinala a doua echipa Vulturii Obreja a trecut de Morman Caransebeş cu scorul de 3-2.

Finala mică a fost câştigată de Morman Caransebeş, cu 3-0, deoarece formaţia din Buchin nu s-a prezentat. În finala mare s-au impus steliştii caransebeşeni care au trecut cu 2-1 de „vulturii” din Obreja.

Arbitrajul a fost asigurat de membrii Comisiei Municipale de Arbitraj din Caransebeş, alcătuită din Sorin Costachi, Remus Orleanu şi Florin Lascu.

Festivitatea de premiere a fost oficiată de Duly Kelemen, preşedintele Comisiei de Arbitraj şi unul dintre organizatorii întrecerii, împreună cu Dorin Novacovici, fiul regretatului fotbalist şi antrenor caransebeşean Mircea Novacovici.

Mircea Novacovici (1 ianuarie 1942 – 27 mai 1995) şi-a început cariera de fotbalist în 1960, la juniorii lui CFR Caransebeş. În perioada studenţiei, a jucat la Poli Timişoara, după care a revenit la echipa lui de suflet, CFR Caransebeş. Mai târziu a fost jucător şi antrenor la UMT şi la CFR Caransebeş, încheindu-şi activitatea ca antrenor, la formaţia IRTA Caransebeş.

2 Comments

 1. pe băiatul ăsta îl verifică cineva ce prostii scrie?
  mă cam îndoiesc de asta… DOAMNE…
  – ,,…în care au evoluat jucători sau foşti fotbalişti…” să te hotărăşti tinere, ori le spui jucători, ori le spui fotbalişti…
  – ,,După desfăşurarea primelor meciuri…” prime meciuri, însemnând câte un meci al fiecărei ewchipe, tu-ai înşirat toate meciurile…
  – ,,În prima semifinală s-a impus Steaua Caransebeş, care a câştigat…” putea să se impună pierzând?…
  – ,,Finala mică a fost câştigată de Morman Caransebeş, cu 3-0, deoarece formaţia din Buchin nu s-a prezentat”… putea să pierdă cu 4-0 prin neprezentarea celor de la Buchin? Puteai frumos scrie ,,Meciul pentru locul trei nu s-a disputat, formaţia din Buchin neprezentându-se la teren, echipa Morman câştigând meciul cu 3-0 prin neprezentarea adversarului”…

  • Daca esti acelasi Popovici pe care il stiu eu, mai bine ai tacea. Am vazut copii de clasa I scriind mai bine decat site-ul vostru.

Adaugă comentariu