Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Situația economiei cărășene este reflectată și în ultimul clasament al celor mai mari contribuabili la bugetul național.

Județul Caraș-Severin, potrivit portalului economica.net, ocupă locul 36 în această ierarhie, cu 654 de milioane de lei vărsate la bugetul național, și la acest capitol mult sub județele vecine din zona de vest.

Spre exemplu, Timișul ocupă locul 6 cu 3,857 miliarde de lei, Aradul se regăsește pe locul 15, cu 1,804 miliarde, iar Hunedoara două poziții mai jos, cu 1,461 miliarde. Așa cum era de așteptat, clasamentul este condus de București, cu peste 30 de miliarde de lei, urmat de Constanța, Cluj și Ilfov, cu contribuții la buget cuprinse între trei şi şase miliarde de lei.

La polul opus se situează județul Mehedinți, cu 520 de milioane de lei, și județul Călărași, unde Administraţia Financiară a reuşit să strângă doar jumătate de miliard de lei într-un an.

O poziție aparte în acest clasament o ocupă marii contribuabili. Aceștia sunt, în general, firme de mari dimensiuni, aproape 2.500 la nivelul întregii țări, iar contribuţiile lor la buget sunt contabilizate separat şi nu apar în dreptul judeţului în care activează. Per total, marii contribuabili figurează în ierarhie cu aproape 80 de miliarde de lei vărsate la bugetul național.

Nina Curiţa

Adaugă comentariu