Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Final de săptămână plin pentru conducerea Şcolii Gimnaziale Nr. 7 din Reşiţa, ce a încheiat cu succes Simpozionul naţional „Prin sport, educaţie pentru sănătate, educaţie pentru viaţă“.

Manifestarea, adresată cadrelor didactice şi elevilor, a debutat joi cu discuţii despre importanţa sportului pentru minte, trup şi suflet. La dezbatere au participat elevi ai şcolii gazdă, dar şi dascăli din judeţ, o parte dintre ei prezentând şi lucrări cu tema simpozionului.

Printre invitaţi s-au numărat: Adrian Petrica, vicepreşedintele Asociaţiei „Prietenii Munţilor“, Ioan Mato, din partea secţiei „Drumeţii“ a aceleiaşi asociaţii, precum şi Tudor Deaconu, directorul Casei Corpului Didactic Caraş-Severin, prezent şi de această dată alături de organizatori. În cadrul aceleiaşi întâlniri, elevilor li s-a prezentat istoria şi activitatea cluburilor turistice din judeţ, începând cu cea a Clubului Turistic Bănăţean, înfiinţat la Caransebeş în 1935, şi încheind cu Asociaţia „Prietenii Munţilor“.

Tot joi a avut loc şi vernisajul expoziţiei de desene cu tema „Sportul în viaţa mea“, adresat elevilor, cu acest prilej având loc şi premierea celor mai frumoase lucrări. Câteva ore mai târziu, în sala de sport a Liceului „Traian Vuia“ din Reşiţa, s-a consumat cea de-a III-a acţiune din cadrul simpozionului, şi anume, „Sport şi fair-play la clasa pregătitoare“, cu participarea a zece echipaje de elevi, de la şapte şcoli gimnaziale şi două licee din Reşiţa.

Prichindeii au savurat din plin probele şi întrecerile sportive de genul: alergări cu mingea în mână, alergare în sac, alergare printre jaloane, transportarea mingii în suport, târâre, trecere prin cerc, trasul frânghiei etc. La final, participanţii au fost premiaţi de către Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport şi Academia Olimpică Română – filiala Caraş-Severin. Ultima secţiune a simpozionului, ajuns la cea de-a V-a ediţie, a avut loc weekend-ul acesta. Nu oriunde, ci pe Muntele Mic. Aici, membrii Clubului Montan Caransebeş i-au învăţat pe participanţi, în special elevi ai Şcolii 7, să schieze, dar şi cum să-şi perfecţioneze tehnica, în cazul celor pentru care acest sport nu mai este demult o necunoscută.

Roxana Bălan Nafiru

Adaugă comentariu