Caraş-Severin, Romania

BOCŞA – Primăria Bocşa a dat startul derulării mai multor proiecte menite să dea un suflu nou sportului în oraş.

Multe şi îndrăzneţe sunt planurile Bocşei la capitolul sport, în special la fotbal. Administraţia locală a luat în calcul un proiect prin care să sprijine sportul cu balonul rotund, mai mult ca o mândrie a oraşului, care înainte de 1989 se lăuda cu două echipe de fotbal şi care, după 20 de ani de democraţie, nu mai activau.

„După ce am găsit sursele de finanţare, am mers în faţa Consiliului Local, i-am prezentat problema, iar acesta m-a sprijinit, şi astăzi putem spune că mai avem două – trei etape până finalizăm turul şi suntem pe locul 2, fără a investi în această echipă decât banii de transport, arbitrajul, minimul de subzistenţă al echipei, sume deocamdată mici“, a precizat primarul Bocşei, Mirel Patriciu Pascu. Edilul le-a promis antrenorilor că în doi-trei ani vor avea, la Stadionul de la Izvor, o bază sportivă nu numai pentru echipa Metalul Bocşa, ci şi pentru oraş în general, în cadrul căruia urmează să fie dezvoltate şi alte discipline sportive, cum ar fi tenis de masă, badmington, lupte, handbal, pentru care oraşul a avut o tradiţie.

Vom începe demersurile pentru a prelua Clubul Metalul Bocşa, un club cu tradiţie, care a dat sportului românesc nume precum Dorinel Munteanu, Nicolae Tilihoi, Valentin Ciucur, Sansiro Ciocoi, Sandu Rocco. Vom reabilita Stadionul de la Izvor – tribună, teren de joc, împrejmuiri, vom aloca fonduri, vom căuta sponsori şi susţinători, şi vom păstra tradiţia fotbalului bocşean“, spune primarul Mirel Patriciu Pascu, precizând că există interes şi pentru tenisul de masă, handbal şi badminton, sporturi unde Bocşa a obţinut, de-a lungul timpului, rezultate cu care se poate mândri.

Adaugă comentariu